Gazete Vatan Logo
Futbol Fenerli amigoda G.Saray kombinesi

Fenerli amigoda G.Saray kombinesi

Üç büyüklerin taraftar gruplarına yönelik operasyonda ilginç iddialar ortaya atıldı.

Fenerli amigoda G.Saray kombinesi

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 3 büyük kulübün taraftar gruplarına yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 83 kişinin sorguları devam ediyor. Gözaltına alınan zanlılardan bir kısmı polis tarafından serbest bırakılırken, operasyonlarla ilgili ilginç detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Yapılan operasyonlar sırasında, Anadolu Genç F.Bahçeliler lideri İbrahim Gümüştekin’in yakını olan Ramazan Kaya’nın evinde yapılan aramalarda 105 adet G.Saray kombine kartı bulundu. Polis, F.Bahçeli amigonun G.Saray kombinelerini hangi amaçla aldığını araştırıyor.

BIÇAKLAMA OLAYI KAPATILDI

Operasyonda ortaya çıkan bir diğer iddia da, Fenerbahçeli taraftar gruplarının kendi aralarında yaptıkları kavgalar sırasında bir kişinin bıçakla yaralandığı yönünde. Grupların birlikte hareket ettikleri, stat görevlilerinin başı derde girmesin diye bu bıçaklama olayını da örtbas ederek adli makamlara duyurmadıkları ileri sürüldü. Tribünde temizlik operasyonu kapsamında bazı araç kiralama firması sahiplerinin ifadesine başvurulduğu ve firma kayıtlarının incelendiği de ortaya çıktı.

ORMAN'A TEHDİT, KARTAL'A SABOTAJ

Yapılan teknik takipler sırasında “Deplasman Kartalları”, “Karagümrük” ve “Çarşı” gruplarının, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’dan tehditle defalarca bedava bilet istedikleri, başkanın her defasında “Hayır” demesi üzerine kulübü zarara sokmak için tribünlerde kanlı olaylar planladıkları ileri sürüldü. Organize polisinin yaptığı teknik takiplerde, BJK yönetiminden bedava bilet alamayan “Deplasman Kartalları”nın, geçtiğimiz yıl Beşiktaş’ın Mersin deplasmanında kan dökerek kulübe zarar vermeyi planladığı iddia edildi. Maça gitmeye hazırlanan Deplasman Kartalları grubunun bindiği otobüs Pendik’te durduruldu. Yapılan aramalarda, 2 döner bıçağı, 1 şiş, 15 adet değişik stillerde bıçak, 1 falçata ve 250 adet misket ele geçirildi.

ELLERE VAR DA BİZE YOK MU?

İddiaya göre, F.Bahçe Kulübü’nün Genç F.Bahçeliler Grubu hariç diğer taraftar gruplarına bedava bilet verdiği, bu nedenle gruplarının kendi aralarında sık sık çatıştığı belirlendi. Üsküdar Bağlarbaşı’nda öldürülen Tuncay Coşkun’un da böyle bir çatışma sırasında yanlışlıkla yaşamını yitirdiği öğrenildi. Taraftar gruplarının, kulüplerden aldıkları biletleri maçın önemine göre belirlenen ücretler karşılığında sattığı da belirlendi. Hatta grupların karaborsa bilet satan “kadrolu” elemanlarının bile bulunduğu ortaya çıktı.

KADROLU KARABORSACI

Taraftar gruplarının karaborsa satışından en az 100 bin lira gelir sağladığı tahmin ediliyor. 6222 sayılı kanuna göre suç sayılan bedava bilet konusunda, eski ve yeni yöneticilerin de ifadesine başvurulabilir.

(Habertürk)

Haberin Devamı