Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fernandao rekora koşuyor

Fernandao rekora koşuyor

Fenerbahçe'nin forveti Jose Fernandao, Avrupa kupalarında bu sezon 2 gol daha atması durumunda sarı-lacivertli kulübün tarihine geçecek.

Fernandao rekora koşuyor

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti, Avrupa'da 2 gol daha atması halinde sarı-lacivertlilerin bu kulvarda bir sezonda en fazla gol kaydeden futbolcusu olacak Sarı-lacivertliler, bu sezon Avrupa kupalarında 10 gol atarken bunların 6'sına Fernandao imza attı - Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcusunun gol attığı 7 maçı da kaybetmedi

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Jose Fernandao, Avrupa kupalarında bu sezon 2 gol daha atması durumunda sarı-lacivertli kulübün tarihine geçecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde dün Molde karşısında takımını öne geçiren gole imza atan Fernandao, Avrupa kupalarındaki gol sayısını 6'ya çıkardı.

Brezilyalı forvet, bu sezon takımının Avrupa maçlarında 2 gol daha kaydetmesi durumunda sarı-lacivertlilerin bir sezonda Avrupa'da rakip fileleri en fazla havalandıran futbolcusu olacak.

Sarı-lacivertlilerin Avrupa kupalarında bir sezonda en fazla gol atan futbolcu unvanını Dirk Kuyt elinde bulunduruyor. Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda 13 Avrupa kupası maçında 7 kez rakip fileleri havalandırmayı başarmıştı.

Haberin Devamı

Fernandao, 2 gol daha kaydederek Kuyt'ın rekorunu geçip adını Fenerbahçe tarihine yazdırmaya çalışacak.

Avrupa'da goller Fernandao'dan

Fenerbahçe'nin Avrupa maçlarında gol yükünü Fernandao çekiyor.

Sarı-lacivertliler bu sezon Avrupa kupalarında 10 gol atarken, bunların 6'sına Fernandao imza attı. Fernandao, Atromitos ve Celtic'e ikişer, Ajax ile Molde'ye ise birer gol kaydetti.

Brezilyalı forvet, UEFA Avrupa Ligi'nde ise adeta takımını sırtlayan isim oldu. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda sarı-lacivertlilerin 1-0 kazandığı maçın rövanşında Atromitos'u 3-0 geçtiği karşılaşmada 2 gol kaydeden Fernandao, grup aşamasında da kritik gollere imza attı.

Fenerbahçe, A Grubu'nda Celtic deplasmanında 2-0 gerideyken sonradan oyuna giren Fernandao, attığı 2 golle takımına 1 puan kazandırdı. Tecrübeli futbolcu, Ajax maçının 89. dakikasında sahneye çıkarak attığı kafa golüyle takımına 1-0'lık galibiyetle 3 puanı getiren isim oldu.

Haberin Devamı

Fernandao, sarı-lacivertlilerin deplasmanda 2-0 kazandığı Molde maçında ise açılış golünü atmayı başardı.

Fernandao atıyor Fenerbahçe kaybetmiyor

Fenerbahçe, Fernandao'nun rakip fileleri havalandırdığı hiçbir maçı kaybetmedi.

Geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Bursaspor'da gol kralı olup Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşen Brezilyalı futbolcu, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Sarı-lacivertliler, Fernandao'nun gol kaydettiği 7 maçın 5'ini kazanırken, Celtic ve Akhisar Belediyespor maçlarından sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, Fernandao'nun gol attığı Eskişehirspor, Torku Konyaspor, Atromitos, Celtic, Ajax ve Molde maçlarını ise kazandı.

Toplamda 10 golü bulunan başarılı futbolcu, takımının bu maçlarda aldığı puanlara da doğrudan etki yaptı. Celtic ve Akhisar Belediyespor'la 2-2 biten maçlarda ikişer gol atan Fernandao takımına birer puan kazandırdı. Fernandao, Fenerbahçe'nin tek golle kazandığı Ajax ve Torku Konyaspor maçlarında ise rakip fileleri havalandırarak sarı-lacivertlilerin hanesine üçer puan yazdırdı.

Haberin Devamı