Gazete Vatan Logo
Futbol Fevzi'ye büyük destek!

Fevzi'ye büyük destek!

Beşiktaş'ın eski golcüsü Pascal Nouma, yine örnek bir davranışta bulunarak hapse giren eski kaleci Fevzi'ye destek çağrısında bulundu.

Fevzi'ye büyük destek!

Pascal Nouma, Beşiktaş'ın eski futbolcularından Fevzi Tuncay'ın hapis cezası almasının ardından twitter üzerinden Beşiktaş camiasına çağrıda bulundu.

İŞTE FEVZİ'NİN O ZOR ANLARI!

Nouma attığı tweette; "Fevzi kardeşimin düştüğü duruma çok üzüldüm, eski futbolcular bir araya gelip yardım etmeli, ben üstüme düşeni yapmaya hazırım" dedi.

Yazdığı twitlerin ardından müjdeyi veren Nouma, gereken paranın toplandığını açıkladı. Beşiktaş'ın eski golcüsünün açıklamalarına göre başta Rıdvan Dilmen ve Tayfur Havutçu gibi isimler olmak üzere birçok kişi Fevzi'ye yardım etmek için seferber oldu.

Fevzi Tuncay'ın serbest kalması için ilk etapta ödenmesi gereken 55 bin TL'nin yatırıldığı ve Tuncay'ın kısa süre içerisinde tahliye olacağı öğrenildi.

Geriye kalan ödemenin de 2016'ya kadar aylık taksitlere bölüneceği ifade edildi.

FEVZİ'NİN HİKAYESİ - HAYAT FUTBOLA FENA HALDE BENZER

2000 Nisan'ında Dolmabahçe'de oynanan bir futbol maçının hikayesiyle 2000 Aralık'ında vizyona giren bir sinema filminin senaryosu bize hep aynı ismi hatırlatır: Fevzi Tuncay... 'Neden' diye sormamak için Fevzi'nin Beşiktaş kalesini korurken G.Saray'dan yediği o şanssız golü ve Dar Alanda Kısa Paslaşmalar filminde rahmetli Savaş Dinçel'in dillendirdiği 'Hayat fena halde futbola benzer" repliğini hatırlamak gerek önce!

7 senelik Beşiktaş kariyerinin 5. senesindeki sezonun son düzlüğüne girmişti Fevzi. Takımının arka arkaya kazandığı 12 maçın ardından Galatasaray konuk ediliyordu İnönü Stadı'nda. Maçın 80. dakikasında takım arkadaşı Halilagic'ten gelen geri pasında meşin yuvarlak bir 'hainlik' yapıyor ve Fevzi'nin onu uzaklaştırmasına engel olup, sekerek siyah beyazlı takımın fileleriyle buluşmuştu.

Dönemin rüya takımı Galatasaray'ı geçmesine ramak kalmış olan Beşiktaş'ta ise büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyordu 1-1 sona eren maçın ardından. Milyonların yüreği dağlanıyordu pozisyonun üzüntüsüyle yere çöküp ağlarken... Ve Fevzi belki de o gece Dolmabahçe'de sadece bir futbol topunu değil hayatı 'ıskalıyordu' olacaklardan bi'haber.

Düşüşe geçen kariyerinin ardından zorlu süreçler yaşıyor, futbol hayatı kadar özel hayatı da çalkantılar içinde devam ediyordu. 2003 yılında yaptığı evlilik de hüsranla sona erdikten sonra sıkıntıları daha da büyüdü talihsiz eldivenin ve eski eşine ödemeyi taahhüt ettiği boşanma tazminatını karşılayacak gücü bulamıyor ve dün itibariyle cezaevinin yolunu tutuyordu.

TANJU: "BORCUNU KAPATACAĞIM"

Kendisi de bir zamanlar kaçak Mercedes davası yüzünden 23 ay cezaevinde yatan eski futbolcu Tanju Çolak, Fevzi'nın borcunu kapatmak için harekete geçti. Avukatları ile İzmir Bayraklı Adliye Sarayı'na giden Tanju Çolak, cezaevlerinden sorumlu Başsavcı Vekili Yusuf Aslan'dan Fevzi'yi ziyaret etmek için izin aldı. Çolak, daha sonra şunları söyledi:

"Fevzi'nin düştüğü duruma ben de düştüm. Allah kimseye bir daha göstermesin. Fevzi'yi ziyaret etmek için izin istedik. Savcı bey izni verdi. Cezaevine gidip, görüşüceğim. Borcunu da biran önce kapatıp, cezaevinde çıkartacağım. Biz kendisiyle eski dostuz. Herkesin başına böyle bir durum gelebilir" dedi. Tanju, avukatları ile Fevzi Tuncay'ı cezaevinde ziyaret etmek üzere adliyeden ayrıldı.

TANJU ÜSKÜP'TE YAKALANMIŞTI

Tanju Çolak 1994 yılında İstanbulspor'da top koştururken kaçak Mercedes davası nedeniyle Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yakalandı. Türkiye'ye getirilmesinin ardından Bayrampaşa ve Saray cezaevlerinde toplam 23 ay hapis yatan Tanju Çolak, bir daha sahalara dönemedi.

BOŞANMIŞ MAĞDUR BABALAR DERNEĞİ'NDEN DESTEK

Öte yandan Fevzi'ye İzmir'deki Boşanmış Mağdur Babalar Derneği'nden de destek geldi. Dernek Başkanı Muhammet Özen, "Ülkemizin bir aile kanunu bulunmamaktadır. Yasalarımızda kadına karşı erkeği koruyan tek bir madde bulunmamaktadır. Erkek kadına karşı adeta 3'üncü sınıf varlık muamelesi görmektedir. Tüm yasalarımız pozitif ayrımcılık adı altında kadınların lehine yorumlanmaktadır. Kanunlarımızda nafakayla ilgili herhangi bir düzenleme yer almadığında mahkemeler erkeklerin ödeyemeyeceği kadar yüksek nafakalara hükmektedirler. Bunun son örneği de Fevzi Tuncay'dır. Bir kalecinin 150 bin lira nafaka ödemesi hangi mantıkla bağdaşmaktadır. Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le son görüşmemizde, bu konularda düzenleme yapılacağı sözünü vermişti. Yasanın bir an önce çıkarılarak Beşiktaşlı eski kaleci Fevzi gibi binlerce babanın da özgür kalacağı günleri sayın Bakanımızdan bekliyoruz" dedi. Dernek üyelerinin, pazar günü, Fevzi Tuncay'ı cezaevinde ziyaret edeceği bildirildi.

İşte Nouma'nın attığı o tweetler;



Haberin Devamı