Gazete Vatan Logo

FIBA, 8 ülkeyi ihraç etti!

FIBA'nın 8 ülkeyi Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı EuroBasket 2017'den ihraç ettiği, sırada Türkiye dahil başka ülkelerin de olduğu iddia edildi.

FIBA, 8 ülkeyi ihraç etti!

FIBA'dan 8 ülke federasyonuna gönderildiği iddia edilen mektuplar Avrupa basketbol gündeminde 'nükleer' etki yarattı!

Geçtiğimiz aylarda FIBA ve ULEB arasında Avrupa'nın en büyük kulüp organizasyonunu düzenlemek için bir 'savaş' başlamış ve bu savaşın sonucunda bazı ülke federasyonları ULEB'in, bazıları ise FIBA'nın düzenlediği organizasyonları desteklemişti.

'İHRAÇ' MEKTUBU GİDEN 8 ÜLKE

FIBA'nın ULEB'i destekleyen ülkeleri, karşılık olarak Türkiye'nin de 4 ev sahibi ülkeden biri olduğu EuroBasket 2017'den men ettiği ve 8 ülke federasyonuna bu mektupları gönderdiği belirtildi.

Sırbistan basınında çıkan habere göre; Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ, Makedonya, Rusya, İspanya, Bosna Hersek federasyonlarına Euroleague ve Eurocup'a organizasyonlarına verdikleri destekten ötürü, "Otomatik olarak FIBA Avrupa'nın düzenlediği organizasyonlara katılım hakkını kaybettikleri" bilgisi geçildi.

Ülkelerin kendilerini savunmak ve ortadaki delillerin tersini ispatlamak için 20 Nisan'da yapılacak toplantıda bir şansı olduğu bilgisi verildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE DAHİL SIRADA OLAN DİĞER ÜLKELER

İspanyol ve Yunan basınında ise, bu 8 ülkeye ek olarak Türkiye ile birlikte bir diğer ev sahibi İsrail, İtalya, Yunanistan, Polonya, Litvanya'nın da sıradaki ülkeler olduğu iddiasına yer verildi. Bu cezaların, Olimpiyat Elemeleri'ne etki edebileceği ve bu ülkelerin dolayısıyla Olimpiyatlar'a da gidemeyeceği kaydedildi.

(sporx)