Gazete Vatan Logo
Futbol FIFA adaylığı için çılgın bütçe!

FIFA adaylığı için çılgın bütçe!

FIFA Başkanı Michael Van Praag’ın kampanyası için yaklaşık 400 bin avroluk bütçe ayrıldı.

FIFA adaylığı için çılgın bütçe!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) başkanlığına aday olan Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) Başkanı Michael van Praag’ın, seçim kampanyası için kullanacağı bütçe belli oldu.

KNVB’nin bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında, van Praag’ın seçim çalışmaları için kullanacağı bütçenin 394 bin avro olarak belirlendiği bildirildi.

Federasyonun karşılayacağı bütçenin yaklaşık 132 bin avrosunun seyahat masrafları, 225 bin avrosunun ise kampanya organizasyonları ve iletişim amaçlı kullanılması planlanıyor.

Bu arada kampanyasıyla ilgili açıklamada bulunan van Praag, seçilmesi halinde FIFA Dünya Kupası’na katılacak ülke sayısını 32’den 40’a çıkarmayı düşündüğünü söyledi.

Dünya Kupası için daha çok ülkeye şans tanınması düşüncesinde olduğunu kaydeden van Praag, "Dünya Kupası sadece büyük ülkelerin eğlencesi olmamalı. Bana göre küçük ülkelerin iyi performans sergilemeleri hepimizin hoşuna gider" değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası antrenör ve merkezi hakem akademisi kurmayı hedeflediğine de değinen van Praag, ayrıca seçilmesi halinde FIFA’ya bağlı bölgesel futbol elçileri görevlendirileceğini kaydetti. FIFA’nın şeffaflaşmasını isteyen van Praag, daha önce açıkladığı gibi seçilmesi halinde sadece bir dönem başkanlık yapacağını da yineledi.

Haberin Devamı

Van Praag, 29 Mayıs'ta İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak seçimde FIFA’nın mevcut başkanı Sepp Blatter, FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin ve Portekizli eski futbolcu Luis Figo ile yarışacak.