Gazete Vatan Logo
Futbol FIFA'dan Trabzon açıklaması!

FIFA'dan Trabzon açıklaması!

FIFA, futbolu U-20 Dünya Kupası Türkiye 2013′ün ev sahibi şehirlerinden Trabzon'un atar damarı olarak tanımladı. FIFA ayrıca Trabzon şehrinden övgüyle bahsetti

FIFA'dan Trabzon açıklaması!

FIFA.com'da, 'Futbol, Trabzon'un atar damarıdır' başlığıyla yer alan haberde, 'Trabzon şehrine ilk girdiğinizde sizi uçsuz bucaksız bir deniz manzarası karşılar. Mavide hissedeceğiniz 'sonsuzluk' duygusunu hemen arkanızdaki eşsiz dağ manzarasıyla 'ferahlık' duygusuna bırakırsınız. Trabzon, Türkiye'nin eşsiz birçok ilinden sadece biri. Ancak burayı diğerlerinden farklı kılan şehrin futbola olan tutkusudur. Günlük yaşamda Trabzonspor'un renkleri olan bordo-maviye bürünen şehir, şu günlerde FIFA U-20 Dünya Kupası için süslenmiş ve konuklarını bekliyor.' ifadelerini yer verildi.

FUTBOLA OLAN TUTKU

Haberde, U-20 Dünya Kupası Türkiye 2013′ün ev sahibi şehirlerinden Trabzon'da, maçların başlamasına sayılı saatler kala oluşan son hava şöyle tarif edildi:

'Halkla yaptığımız söyleşilerde, futbola olan tutkularının şehre yansımasını gözlemledik. Özellikle genç oyuncuların, şehirlerinde boy gösterecek olmasından dolayı oldukça memnunlar. Hatta her biri sanki birer yetenek avcısıymışçasına teknik ve fiziksel saptamalar yapabiliyor. Ve hiç kuşkusuz ki beğenecekleri yetenekli gençlerin Trabzonspor formasıyla görmek istiyorlar.'

HANGİ TAKIMLISINIZ? DİYE SORAMAZSINIZ

Şehrin Trabzonspor'a olan tutkusunun 'inanılmaz' olarak kaleme alınırken, haberde 'Herhangi birinin yanına gidip 'Hangi takımlısınız?' diye soramazsınız. Hakaret olarak algılayabilirler. Türkiye'de, İstanbul dışındaki birçok ilde İstanbul takımlarını destekleyenler ağırlıktadır. Trabzon bu özelliğiyle diğer şehirlerden fazlasıyla ayrılıyor. Halkın yerli ve yabancı misafirlere karşı yaklaşımı, futbola olan tutkuları kadar sıcak. FIFA U-20 Dünya Kupası ve şehre yapacağı katkılarıyla ilgili düşüncelerini aldığımız her insan, sohbet sonunda 'Bir çay ısmarlayayım!' demeden veda etmedi. Şehir, flamalar, posterler ve turnuva maskotu "Kanki'yle süslenmiş durumda. Birçok insan meydanın ortasına yerleştirilen resmi maç topuyla fotoğraf çektiriyor. Bütün ulaşım araçları da aynı şekilde organizasyonu betimleyen kaplamalarla süslenmiş.' denildi.

(sabah)

Haberin Devamı