Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Eto'o'yu takımda görmek isterim'

'Eto'o'yu takımda görmek isterim'

Beşiktaş Başkanı Orman'ın dünyaca ünlü golcü ile ilgili sözleri Gökhan Gönül transferine öncesi çok benziyor.

'Eto'o'yu takımda görmek isterim'

“Ba’dan önce de Eto’o’yu transfer etmek istiyordum. Geçen sezon iyi işler yaptı. Bizim disiplin konusunda çizgilerimiz var. O çizgiye ve maddi konulara uyduğu anda neden olmasın? Şu an gündemimizde Arda Turan yok. Bu gibi bir karar Sosa’nın netleşmesiyle belli olacak bir şey. Biz Eren Derdiyok’a da teklif yapmadık. ‘Satmayı düşünüyorlar mı, şartları ne?’ diye sorduk.”

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, takımın kamp yaptığı Avusturya kampında gündemi değerlendirirken taraftarların merakla beklediği transferlerle ilgili olarak da net açıklamalar yaptı. İşte Orman’ın ağzından günlerdir gündemden düşmeyen isimlerle ilgili detaylar:

“SERDAR gitti, İsmail gitti. Mario ve Gökhan Töre gitti. Takım dağılıyor algısı yaratılmaya çalışılıyor. Sağ beke Türkiye’nin en önemli isimlerinden birini aldık. Sol beke Adriano’yu aldık. Şimdi stopere bir oyuncu almayı planlıyoruz. Bizim ilgilendiğimiz 2 mevkii var, stoper ve forvet. Cenk Tosun önemli bir oyuncu. Ancak oraya performansını arttırmak için bir oyuncu düşünüyoruz.

Haberin Devamı

‘Eren Beşiktaşlı’

EREN Derdiyok ile ilgili teklifte bulunmadık. Satmayı düşünüyorlar mı, ‘ne şartlarda satarsınız?’ diye yazılı sorduk. Eren benim bildiğim kadarıyla Beşiktaşlı.
Eto’o ile Demba Ba’nın transferinden önce de buluştuk. O zaman almak istiyordum. Geçen sezon iyi işler yaptı. Bizim disiplin konusunda çizgilerimiz var. O çizgiye ve maddi konulara uyduğu anda neden olmasın? Ben,
Beşiktaş’ta görmek isterim.
ŞU anda gündemimizde Arda yok ama Arda, Milli Takım’ın çok önemli bir ismi. Bu karar Sosa’nın durumunun netleşmesiyle belli olacak bir şey. Benim, hocamızın, hepimizin isteği Sosa dönüp oynasın...”
‘Adriano’da süreç zorluydu’
“ADRIANO transferinde görüşmeler geçen sezonun devre arası başladı. Beşiktaş’ta oynamak istedi, biz de istedik. Süreç zor geçti. Özellikle havaalanı, darbe girişimi... Baktığınız zaman meydanlarda insanlar buluşuyor ama ülkemizdeki insanlar için hayat normal devam ediyor. Eşini aldı geldi. Taraftar coşkusunu gördü, o da mutlu oldu.”
‘Sosa’nın ruhsal durumu iyi değil’
“Beklentimiz kendini toparlasın ve takımdaki yerini alsın. Eğer gitmek istiyorsa da o parayı getirebilirse ayrılabilir.”
“SOSA ile herhangi bir ayrılık söz konusu değil. Kopabilmesi için kontratının feshedilmesi lazım. Kendi açısından buhranlı bir zaman yaşıyor. Jose Sosa’nın ruhsal durumunu sağlıklı olarak görmüyorum, kararları da bunu gösteriyor. Profesyonel manada her şeyden evvel takıma zarar vermemesi lazım. Burada yaptığı hareketler hiç profesyonelce değil. Takımın genel yapısına da zarar verecek boyutta
ORTADA bir sözleşmemiz var. Arzu ettiğimiz kendine gelsin, kendini toparlasın ve takımdaki yerini alsın. Hem kendine hem Beşiktaş’taki ilişkilerine zarar vermeden takımdaki yerini almasını tavsiye ettim. Gitmek istiyorsa ticari durum. O giderse yerine oyuncu alacağız. İstediğimiz oyuncuların maliyetleri var, o parayı getirebilirse gidebilir. Şu anda yapmış olduğu şey, kendisine zarar vermek. Çok prensipli ve insani bir tarafta duruyoruz. Temenni ediyorum ki iyi bir hale gelir.”
‘Gomez’e katılmıyorum’
“GOMEZ’İN giderken öne sürdüğü gerekçelere katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Gomez, Beşiktaş’ı çok iyi temsil etti. Geçen sezon sözleşme imzalarken de aynı şeyler vardı. Terörden çok bahsediyor. Almanya-Fransa maçında stadın önünde bomba patladı. Münih’te evleniyor, terör olayı oluyor. Bu ülke bizim, vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Gomez’e katılmasam da duymak lazım. Kendisini çok sevdik. Bakarsınız ileride gelir. (Dönüş ihtimali) Öyle bir şey söz konusu değil.”
‘Kuyruk acısı olanlar 1’ken 5 ödüyor’
“Transferde bazen hedef şaşırtıyoruz. Kime elimizi sürsek kuyruk acısı olan kulüpler 1 iken 5 ödüyor.”
“BAZEN hedef şaşırtma da yapıyorum. Kime elimizi sürsek, ya kuyruk acısı olan kulüpler 1 iken 5 ödüyor. Büyük bedellere transfer yaptıkları için ‘merhaba’ dediğimiz oyuncuya 1’ken 5 ödüyorlar. Ya da bu işten para kazanan menajerler 100 liralık şeye 500 lira diyor. Herkâs hayal aleminde geziyor.
MATHIEU de kariyeri belli olan iyi bir oyuncu. Ancak ilgilendiğimiz tek oyuncu o değil. Başka oyuncularla da ilgileniyoruz. Çok detaylı bilgi veremem. Mathieu, kariyeri belli ve bir senelik sözleşmeye sahip bir oyuncu.
TRANSFER eylül ayının başına kadar devam ediyor. Hatta Sosa’yı ligde Mersin İdmanyurdu maçı oynanırken yaptık. Genel tarzımız maddi olarak doğru fiyatlandırma yapmak. Taraftarlarımız bununla alakalı umutsuzluğa düşüyor ama düşmemeleri lazım. O çizgide devam edeceğiz.”

Haberin Devamı