Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Fikret Orman: Ben ona cevap vermem!

Fikret Orman: Ben ona cevap vermem!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, NTVSpor'da canlı yayında soruları yanıtladı.

Fikret Orman: Ben ona cevap vermem!

İşte Fikret Orman'ın açıklamaları:

Şampiyonluğun gelmezi mutlu etti

Seçildiğimiz zaman açıklama yaptığımızda birçok insan inanmadı. Provoke etti. Biz bugünlere zorlanarak geldik. Özellikle ilk 4 senesi çok zor oldu. Stadyumun açılması ve şampiyonluğun gelmesi bizi mutlu etti. Tarihi İnönü Stadı'nı yıkmadan önce boş statlara oynadık. Stadı yıkarken, avm yapacaklar diyenlerle uğraştık. Passolig'e hayır kampanyaları düzenleyerek insanların maça gitmemesini isteyenlerle uğraştık. Beşiktaş Başkanı'na güvendiler. Biz de o güvenlere mahçup olmamaya çalışıyoruz.

5 senede inanılmaz işler yaptık

Kendi kariyerimde gelmek istediğin en üst nokta Beşiktaş başkanlığıydı. Bu aşkla yapılacak bir şey. Bu ailenin evladı olarak doğdum. Görev sürem bittiği zaman insanların karşısına çıkabileceğimiz ve beraber maçlara gidebileceğimiz bir geçmiş bırakmak istiyorum. Bu 5 senede biz inanılmaz derecede yatırım yaptık. Bunu sadece stat olarak görmememiz lazım. Vodafone Arena başka bir şeydir. Burada farklı bir şeyler vardır. Müze yaptık, 5 milyon liranın üzerinden fazla para harcadık.

Haberin Devamı

Beşiktaş bir yıldızlar topluluğudur

Bu statta oynayan futbol takımı kendiliğinden oluşmadı. Hem oyuncu alıp satmışız hem de takımımızın kalitesini artırmışız. Beşiktaş bir yıldızlar topluluğudur. Şu anda forvet hattından defans hattına tüm oyuncuları yıldız üstüdür. Oynamayan oyuncuları da dahil. Mesela Gökhan İnler. Şu anda oynamıyor ama önemli bir yıldızdır. Napoli'de kaptanlık yaptı. Aras forma şansı bulamadı ama çok önemli bir futbolcudur. Santrfor'da 3-4 tane alternatifimiz var. Aboubakar için ilk başta tepkiler vardı şimdi bonservisini alın diyorlar. Cenk'i anlatmama gerek yok. Demba Ba da var.

Milletin 15 senede yaptığını biz 5 senede yaptık

Sponsorluklara baktığımız zaman 5 senede 250 milyon dolarlık anlaşmalar yaptık. Çok çalıştık, çok da büyüdü Beşiktaş Kulübü... Milletin 15 senede yaptığını biz 5 senede yaptık. Hem de maddi anlamda sıkıntılı süreçlerde yaptık. 19 taneye yakın davalar vardı. Bir şeyi sıfır noktasından yapmak kolay. Biz yerin altından geldik. Hem camialarla mücadele etmek zorundasınız hem de kulübe açılan davaları düzeltmeniz lazım.

Haberin Devamı

Favori Lyon

Stadı tam yıkıyoruz, Gezi Olayları var. İnanılmaz bir kamuoyu oluşturup sanki elimizden alacaklarmış algısı var. Şu anda bu statta deniz seviyesinin altında oynanıyor. Konuşmak kolay. Çok geçmişe takılmamak lazım. İleriye dönük şeylerle daha alakalıyız. Projelerimizi gerçekleştirmek için daha fazla çalışmamız lazım. Beşiktaş futbol takımına baktığımız zaman, şampiyon olabilir mi, olabilir, UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş turu geçebilir mi, geçebilir. Lyon favori olabilir ama Beşiktaş çantada keklik mi, değil. Burada turu geçebilir miyiz, geçebiliriz

Hocamızla devam etmek istiyoruz

Çok iyi niyetli bir teknik direktörümüz var. Çok iyi bir spor adamı. İyi bir ekibi var. Şenol hoca çok tecrübeli bir spor adamı. Milli takımda olsun birçok futbolcuyla çalışmış bir teknik adam. Neden olmasın! Kupayı ben de istiyorum, Beşiktaşlılar da istiyor. İnşallah olur. Şenol hoca Kore'den geldikten sonra bütün çalıştığı takımlarda 1 senelik anlaşma yapmış. Bizde 2 sene artı bir senelik sözleşmesi var. Hocanın da Beşiktaş camiası ile ilgili fikirlerini herkes biliyor. Aramızda böyle ayrılık senaryosu hiçbir zaman olmadı. Biz biraz bu konuda istikrar tarafındayız. Hocamızla devam etmek istiyoruz. Hocamızın da ayrılma gibi bir niyeti yok. Fakat sezon sonunda hocamızla tekrar oturup konuşacağız. Hocamız dürüst bir adamdır. Konuşmadan bir şey yapmayız. Kontrat konusunda güven sıkıntımız olmadığı için çok da bir sıkıntı yok. Kamuoyu Beşiktaş'ı karıştırmak için bunları gündeme getiriyor. Konuşuyorlar ama boş konuşuyorlar. Bir sıkıntımız yok hoca ile. Bu konuları hoca ile konuşmadan kamuoyuna konuşmam. Hocamızla daha konuşmadık.

Haberin Devamı

Caner'i istiyoruz

Biz Caner'i istiyoruz. Çok da çabuk adapte oldu Beşiktaş kulübüyle. Seviyorum Caner'i de. Çok enterasan bir oyuncu. Takıma çabuk dönmek istiyor. Sezon sonu İnter'le oturup konuşacağız. Ama herkesin istediğini vermek zorunda değiliz. Sezon sonunda 15 milyona oyuncu getirecekler gibi haberler tamamen palavra. Finansal Fair Play var. Ben bunların hiçbirinden haberdar değilim. Mesela Oğuzhan'la sözleşme yenileyeceğiz 4 sene, 5 sene. Ertesi gün bir bakıyorum bir başka takıma yazmışlar.

Haberin Devamı

Ben 'Bay Alma' mıyım!

Londr'da kızım okuyor. Onun yanına gidiyorum. Havaalanında beni görüyorlar, 'kimi alacaksın' diyorlar. Ben 'Bay Alma' mıyım! Kişisel işlerim için gidemez miyim? Atiba'yı transfer ettik. Kanada'dan futbolcu mu olur dediler. Bonservis ödemedik. Şu anda taraftarımızın en sevdiği oyuncu kim. Atiba. Sezon başında Fabri'yi aldık. Sakat dediler, menajerlik ücreti dediler. Biz bonservis ödemedik, menajerlik ücreti de ödemedik. Şimdi taraftarın en sevdiği 2. oyuncu kim? Fabri.

Bütçemize göre oyuncu alacağız

Taraftarımız da çok büyük umutlara kapılmasın. Sadece bütçemize göre oyuncular alacağız. Babel... Bonservis bedeli ödenmeden geldi, takıma girdi. Bakıyorsunuz bizim sahamızın içerisinde Babel. İnanılmaz destek veriyoruz. Babel'i Kasımpaşa'dan gitmeden önce de almak istedik. Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Büyük bir camia. Buraya gelecek kişi Beşiktaş'ı isteyecek. Her seferinde söylüyorum. Beşiktaş'tan giden bu aileyi arar. İyi bir ailedir. Huzuru vardır.

Taraftar takıma konsantre olsun

Şu anda Beşiktaşlılar'dan istediğim tek şey var. Takımlarına konsantre olsunlar. Aman basketbol takımlarını unutmasınlar. Ufuk müthiş işler yapıyor. Aman onları görmezden gelmeyelim. Ufuk Sarıca ve ekibi iyi işler yapıyorlar. Diğer branşlarımız da iyi gidiyor. Ama bunları saçma sapan harcamalarla yapmıyoruz. Biz yokluktan geldik. Ama bir yere geldik diye de eski yerlerimizi unutmayacağız. Biz şeref statlarında, tefecilere borçlarla geldik. Biz Beşiktaş'ız. Ne söylüyorsam ilk günden bugüne aynı şeyi söylüyoruz.

Lyon'u geçersek finale gideriz

Demba Ba'yı sahada bir Beşiktaşlılar görsün istiyorum. Yedek kulübesinde bile taraftarlarımız heyecanlanıyor. Ama önce bir oynasın. Umut Güner ve Metin Albayrak gece gündüz çalışıyor. İzliyoruz, bakıyoruz. Dağdaki kuşa değil de cepteki kuşa bakalım. Biz Lyon'u geçersek finale gideriz. Neden ben gelecek sezonu konuşayım. Şu andakini konuşalım. Bizim takımımızı izlemeye 25 bin kişi Lyon'a gidiyor. Burada her maçı 40 bin kişi oynuyoruz. Biz saygınlığı görüyorsak işimizi daha da iyi yapacağız.

Beşiktaş'ın 23 milyon Euro bonservis bedeli vermesine imkan yok

Talisca bize çok iyi uyum sağladı. Şenol hoca ve ekibiyle çok iyi performans sergiliyor. Pırlanta gibi bir çocuk. Beşiktaş'ın 23 milyon Euro olan bir oyuncuya bonservis bedeli vermesine imkanı yok. Bu bağış kampanyasıyla olacak şey değil. İstiyorum bonservis bedelini almak. Ama bu sene değil. Gelecek sezon daha iyi göstersin kendisini. Gelecek sezon da bizde. 2 senelik anlaşması var. 25 milyon Euro üzerinde teklif gelirse satma imkanları var. Aboubakar iyi bir çocuk. Biz seviyoruz. Bir sene daha top oynasa çok daha iyi işler yapar. Hatalar yaptı, beni de kızdırdığı hatalar. Şimdi Lyon'a gidiyoruz, o önemli maçta yok. Ama bu haftaki Trabzonspor ve sonraki hafta Başakşehir maçında göstersin kendisini.

Gomez'in açıklamalarına üzüldüm

Mario Gomez giderken üzüldüm. Açıklamalarına üzüldüm. 'Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olan takıma bakacağım' gibi açıklamalara üzüldüm. Senin oynadığın yer belli, Beşiktaş'ın olduğu yer belli. Daha henüz konuşmadık. Biz şampiyonluk için yarışıyoruz, onlar da ligde kalmak için uğraşıyor. Beşiktaş'ın kaptanı Tolga Zengin. Fabri için 'Alınmasın' diyenler, Tolga için 'Alınsın alınsın' dediler. Biz Tolga'dan memnunuz. Geçen sene Beşiktaş şampiyon oldu mu? Oldu. Kim kaledeydi? Tolga kaledeydi. Gençlerbirliği maçında kaleye geçerken taraftarın desteklemesi onun için moral oldu.

İsmimin Aziz Yıldırım'a rahatsızlık vermesine güldüm geçtim

Ben Aziz Yıldırım'ın hareketini görmedim. O anda da görmedim. Ne maksatla yaptı, ne dedi bilmiyorum. Cevabını da verecek kişi ben değilim. Kıskanmalar olabilir. Rahatsızlıklar olabilir. Ben birisinin yaptığı harekete cevap verecek birisi değilim. Benim ismimin Aziz Yıldırım'a rahatsızlık vermesine güldüm geçtim. Ben divan kurulunda 'Ben malımı satmam' demiştim. Ama bunu Galatasaray'ı kasetederek söylemedim. Galatasaray başkanını da üzecek bir şey söylemek istemiyorum.

Beşiktaş Kulübü'nün borcunu 2 katı göstermeye çalışmaktan başka ne yaptınız?

Şu an mahkeme kararı olsa ben seçime gitmekten çekinir miyim? Çekinmem. Ben divan kurulu başkanının oradan bir şey alan değil, oraya bir şey veren birisinin olmasını istiyorum. Bugüne kadar Beşiktaş'a ne yapmışsınız. Herkes olayı görüyor. Ayıp. Beşiktaş camiasında saygı görmek istiyorsanız iyi bir şey yapacaksınız. Mahkemeye götürüyorsunuz. Yakışıyor mu? Ne yani, divan kurulu başkanlığı Beşiktaş başkanlığı mı? Beşiktaş Kulübü'nün borcunu 2 katı göstermeye çalışmaktan başka ne yaptınız? Bu mu Beşiktaş'ın şampiyonluğuna destek vermek? Yıllardır ne faydanız var Beşiktaş'a! Stadı açalı bir sene oldu. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi inanılmaz derecede bu sezon da geçen sezon da çok destekledir. Bizim başarımız benim değil. Beşiktaş bizim, benim değil. Çok güzel bir salon yaptık. Türkiye'nin seçim süreci bittikten sonra daha da hızlı yapacağımız projeler var.

Dudu ile ilgileniyoruz

Dudu benim bildiğim Tarkan'ın bir şarkısı. Şu an hedefimiz şarkılarla bu sezonu şampiyon olarak bitirmekle ve UEFA Kupası'nı almakla sezonu bitirmek.Dudu bizim ilgilendiğimiz bir futbolcu. Görüşülür, şartlar uygun olursa bakarız. Şu anda Marcelo, Necip ve Oğuzhan'la sözleşme konusunda sona geldik. Oyuncularımız taraftarlarımızdan memnun. Biz de memnunuz. Oğuzhan Beşiktaş takımına 23 yaşında kaptanlık yapıyor. Bu kolay bir iş değildir. Onun için bana ulaşmış bir teklif yok. Olursa da görüşürüz ama biz de Oğuzhan da kalmak istiyor. Sözleşmesini uzatacağız.