Gazete Vatan Logo
Futbol Fikret Orman bombaladı!

Fikret Orman bombaladı!

Başkan Fikret Orman İnönü Stadyumu'nda yaşanan olayları değerlendirdi.

Fikret Orman bombaladı!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman basın toplantısı düzenledi.

Ümraniye'deki Nevzat Demir Tesisleri'nde 11.30 gibi başlayan toplantıya "Pazar günü Beşiktaş'ın Anayasası'nı yeniden yazacağız. Gündem buydu, tüzük tadili yapılacak. Ana gündem maalesef tribünde yaşanan olay üzerine değişti. Tüzük tadilinin önüne geçti" diyerek başladı.
İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, Divan Kurul Üyesi Oğuz Anter, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Atıf Keçeci ve Prof. Dr. Dursun Arıkboğa'nın da yer aldığı toplantıda sözlerine Tamer Kıran'dan bahsederek devam eden Fikret Orman, "13 ay evvel aday olduğum kongrede Tamer Kıran yanımızdaydı. Arkadaşımız. Tamer Kıran eğitimi, kariyeri çok önemli bir isim, gecesini gündüzüne katar ve Beşiktaş için çalışır. Beşiktaş'a katkıları çok fazladır. Çok önemli görevler yaptı. İstifasını aldığım haberler gerçek dışıdır. Tamamıyla kendi fikridir. Kendi iradesiyle istifa etti. Bu normal bir istifa değildi. Ben ve arkadaşlarım çok üzüntülüyüz. Tamer ve ailesi üzüldüğü için çok üzüntülüyüm. Beşiktaş'a düzgün insanlar kazandırmak ana amacımken, Tamer'in istifası daha önceki istifalar gibi değildir. Gazetelerde çıkan "İstifasını istediğim" şeklindeki haberlerin hiç biri doğru değildir." dedi.

Tribünde yaşanan kavganın, olayın savunulacak bir tarafı olmadığını da dile getiren Orman; "Zaten biz savunma tarafında değiliz. Bu organize bir iş değil, sadece bir kazadır. Bu olayın tutulacak bir tarafı yoktur. Beşiktaş camiası olarak bu tip olayları kınıyoruz. Bu gibi olayların hepsi için mahkeme önünde tüm macadelemizi vereceğiz. Ört pas etmek niyetinde değiliz, sonuna kadar gideceğiz. Allah'tan dileğim bir daha böyle olaylar olmasın.

LEVENT ERDOĞAN'IN İSTİFASINI İSTEDİ

Beni tanıyanlar iyi bilir , kimseyi kandırmıyoruz, herşey şeffaflık içerisindedir. Yönetimde kendini kandırılmış hisseden varsa istifa etsin" diyerek Yönetici Levent Erdoğan'ın istifa etmesi geriktiğini ima etti. Orman daha sonra bir soru üzerine ise "Leven Erdoğan istifa etmeli" dedi.

"Beşiktaş'ta borçlar ödendikçe, işler iyiye gittikçe altında başka şeyler arayanlar ortaya çıkmaya başladı" diyen Başkan Orman, "Bunu çok yakışıksız buluyorum" şeklinde konuştu.

Tüzük ile ilgili de konuşan Fikret Orman, "2005'ten beri çalışma yapıyoruz. Tüzüğü değiştirmek istememizin tek amacı, Beşiktaş'ın hür irade ile yönetilmesini sağlamaktır. Genel kurulun Mayıs ayına alınmasının nedeni, masraf yapılmadan evvel, Beşiktaş yönetimi kurulun önüne bütçe sunmalı, tüm branşları içeren bir sunum yapmalı. Şubat ayında bir bütçe verildiğinde bir anlamı olmuyor. Yani borçlanmadan önce onay alınmalı. Şubat ayındaki bir genel kurulmda biz şampiyonlar ligine katılacağız diye bir rakam koyarsanız bunu anlamı yoktur. Ama mayıs ayında; bizim hedefimiz bu, bunun için izin alıyoruz denmelidir. Borçlanıp da genel kurulun önüne gidilmemeli."

BAŞKAN FİKRET ORMAN'IN AÇIKLAMALARINDAN DİĞER SATIRBAŞLARI ŞÖYLE:

Yeni tüzükte yönetim kurulunun yetkilerine kısıtlamalar getirildi ve hakimiyet genel kurul üyelerine verildi. Bundan sonra kongrelerin mayıs ayında yapılacak olması hususunda yapılan eleştirilere cevap vereyim. Artık Beşiktaş'ta masraflar yapılmadan hesap verilecek. Sezon biter gelecek yılın planlaması yapılır ve genel kurul üyelerinin önüne gelir. Beşiktaş'ı borçlandırma dönemi sona ermiştir. Borçlanmak için genel kuruldan yetki alınması gerekecek. Yetki alanlar bu yetkiyi kendi dönemleri için kullanabileceklerdir. Her yönetim görev süresindeki gelirleri kullanabilir daha fazla harcama için genel kuruldan izin gereklidir.

Hazırlanan tüzüğe üç konu haricinde müdahale etmedim.Başkanlık iki dönemle sınırlı olsun. Başkanlıkta kalabilmek için tavizler verilmesin. Beşiktaş için emek dökenlerin direk olarak Divan Kurulu'na girmelerini sağladım.

UEFA lisansı alabilmek için vergi borçlarını öderken şahsi kefaletimi ortaya koyarak işi çözdüm. Daha evvel yapılmış taksitlendirmeler var. Eski borçlardan dolayı yönetim kurulu üyesi olmaya uzak duranlar işe sahip çıksınlar istedim. Borç insanı korkutur. Beşiktaş'la ilgili her noktada şahsi kefaletimi kullandım.

Üyelik konusu tüzük toplantısında konuşulmayacak. Üyelik ücreti 1200 TL'ye benim verdiğim güvenceyle inmiştir ve arkadaşlarımızın 100 bin üye projesine destek olmak için. 1 senede 2000 bin civarı yeni üyemiz oldu. Bu üyeler hiçbir gruba üye değil tahsilli pırıl pırıl insanlar. 1 kişi senede 10 kişiye imza versin diye düşündük. Yüzde 5 kotası ise 2002-2003 dönemi hariç hep yeni üye sayısı bu oranın altında kalmıştır. Bu konuda ısrarcı değilim takdiri üyelerimize bırakıyorum.
Derneğe ve şirkete borcu bulunanların seçme ve seçilme haklarını ellerinden aldık. Tüzüğün ana amacı bundan önce yaşananların önüne geçmek. Konuşmak isteyenler gelsin genel kurulun karşısına çıksın ve elinden geleni yapsın.

Yönetim kurulu üye sayısını 10 asil 5 yedek olarak 15 kişiye indirdik. Ben 8'e 4 istiyordum ama müşterekte buluştuk. Kulübü zarar uğratanlar üyelikten ihraç edilecektir. Tüm tüzükleri inceledik en güncel ve en iyi tüzüğü yapmaya çalıştık. Yeni Ticaret Yasası ve SPK mevzuatına uyumluluk esas alındı. En önemsediğim şey tüzük değişikliğidir.

Yeni tüzüğün ana fikri mutlak hakimiyeti genel kurula sunmaktır. Genel kurul yapısı düzelecek. Dönemimde bir grubun üye yapılmasına izin vermedik. Benim amacım bizi eskiden yaşadığımız o kötü olayların bir daha yaşanmasını engelleyebilecek bir tüzüğü ortaya koyabilmek. Takdir üyelerimizindir. Genel çerçeveyi çizdik. Her şeyi buraya yazarsak o zaman iktidarlara gerek yok. İrade hareket edebilmelidir."

Haberin Devamı