Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Fikret Orman'dan Caner Erkin açıklaması

Fikret Orman'dan Caner Erkin açıklaması

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, canlı yayında Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtladı.

Fikret Orman'dan Caner Erkin açıklaması

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, canlı yayında Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtladı.

Fikret Orman'ın açıklamaları şöyle;

Rekabetten memnunum

3 maç kazandık ve açıkçası 4. galibiyeti de almak istiyoruz. 4 defa üst üste kazanmış olmak güzel olacak. Ama Şampiyonlar Ligi çok zorlu bir kulvar diyelim. Oyuncular için de bir motivasyon kaynağı ve bir vitrin. Beşiktaş’ın oturmuş bir teknik kadrosu, oyuncu yapısı ve muhteşem bir taraftarı, stadı var. Atmosferi de çok iyi. İnşallah Allah bize insanlarımızı sevindirmeyi nasip etsin. Ligimizdeki rekabetten memnunum, kaliteli takımlarımızın olması iyi. Türkiye'deki hakemlerimiz iyi niyetli ama oyunu çok durduruyorlar.

Hukuk ne diyorsa ona göre ceza verin

Televizyon önünde herkesin milimetrik hata arama çabası yüzünden hakemler saniye başı düdük çalıyor, bu da oyuna yansıyor. Şimdi bizden sonra talimat değiştirdiler. E ne oldu? Başakşehir maçında, Galatasaray maçında vs. ekrana görüntüler yansıdı. Şimdi benim taraftarım da hadi bunlara da verin cezayı diyor haklı olarak. Yanlış iş yaptılar, sahada mutlak hakim hakemdir. Caner'in olayında geçmişte herkes inkar ederdi. Biz ve Caner ne yaptık? Bize yakışmadı dedik, çocuk özür diledi. Hukuk ne diyorsa ona göre ceza verin. Kamuoyu tepkisine göre karar alındığı için rahatsızım.

Haberin Devamı

Her şeye ceza vererek olmaz

Bunu sanki cezalandırırmış gibi hareket ettiler. O da yetmezmiş gibi talimatı değiştirdiler. Bu futbolumuza zarar verir. Tahkim'deki arkadaşları tanımıyorum ama akıllı düzgün insanlardır. İnşallah bu ceza düzeltilir. Biz pozitif yaklaşıyoruz, futbolun güzelleşmesi için pozitif konuşuyoruz umarım herkes böyle davranır. Bu talimatı değiştirmekle başlarına iş aldılar, siz şimdi görüntü arayıp duracaksınız. Futbol içinde bu var. Gole seviniyorlar ceza, taraftarlarla eğleniyorlar ceza. Her şeye ceza vererek olmaz. Kayseri'nin hocası ne güzel sevindi. Dün ne güzel son saniyede gol atmışlar Kayseri antrenörü yere düşmüş falan, güzel değil de tahrik etti diye bakarsan olmaz. Dünyayı ayağa kaldırırız dedim. 45 gün ceza verdiler. Sosyal medyada anamıza küfür ediyorlar. Bunun için ertesi gün savcılığa çağırıldım. Bunlar iyi şeyler değil. Biz bu hakemlerle yola devam edeceğiz. Maalesef hakemlerimiz de kamuoyunun etkisinde kalıyor. Mahmut Uslu benim hakkımda ahlaksızca açıklamalar yaptı. Avrupa'da bir yönetici böyle açıklama yapar mı? Hayır.

Haberin Devamı

Biz ve Fenerbahçe hariç tüm statları devlet yapmış vaziyette

Beşiktaş halka açık bir kurum. Beşiktaş A.Ş. SPK'ya açıktır. Derneği de Denetleme Kurulu ve İçişleri Bakanlığı tarafından denetlenen bir kurum. Bağımsız bir denetleme kuruluşu tarafından kaşelenen bir kurumuz, burada gizlemek mümkün değil. Bırakın stadı, 5 lirayı gizleme bile söz konusu değil. Stadyumdan elde ettiğimiz gelirler ortadadır. Stat olayının bir laf üzerinden başka yere çekilmesine müsaade etmem, her şey halka açıktır. Bizim Vodafone'la 10+5 yıllık isim sponsorluğumuz vardır. Şu anda senelik 7 milyon Dolar'dır, bir süre sonra 9'a çıkacak. Denizbank'la yaptığımız anlaşma 5 yıllık, Spor Toto'yla olan anlaşmamız da 10 seneliktir. Adaletli olarak bakacak olursa biz ve Fenerbahçe hariç tüm statları devlet yapmış vaziyette. Buradaki arazi devletin, üzerindeki de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın. Biz de kamu kuruluşuyuz. Stadın finansmanını biz sağladık ama izinleri almak da en az o kadar önemli. Biz her şeyimizle devlete bağlı bir kulübüz. Biz de bir kamu görevlisiyiz. Ben Beşiktaş’ın sahibi değilim.

Haberin Devamı

Yıldırım Demirören bu parayı bizim yönetimimize vermedi. Başkan olduğu dönemde kulübe vermiş. Kulüpler Birliği'ne Aziz Yıldırım giderse ben de giderim. Şekip bizim arkadaşımız ama ikinci başkan.

Bu sene de önümüzdeki sene de Şenol Hocamızla kontratımız var. Hocamızla yola devam ediyoruz. Beşiktaş bir spor kulübü ve içinde birçok branşı var. Futbol tarafı belirli bir dengeye oturdu. Geçen sene kazanç elde ettik. Harcadığımızdan daha fazla gelir elde edebileceğimiz bir noktaya geldik. Fakat; amatör sporlardan ciddi zarar ediyoruz. Rakip kulüpler de aynı şekilde. Sürdürülebilirlik açısından yasal düzenlemeler olmalı. Amatör branşlar açısından böyle. Yoksa biz radikal karar almak zorundayız.
Biz sürekli faiz ödüyoruz. 100 dediğin şey daha sonra 120, sonra 220… Öyle gidiyor. 4-5 senede ciddi borçlanıyorsunuz. Futbol A.Ş halka açık. Pastanın büyümesi lazım. Sponsorluk açısından baktığımızda böyle. Belediye destekli kurumlar var.
Böyle destekle yürüyen ya da devlet bankalarının kurduğu takımlar var. Ama onlar bizim gibi değiller, kendi kaynaklarından ödüyorlar.

Haberin Devamı