Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Fikret Orman'dan Persie açıklaması! "Gelebilir..."

Fikret Orman'dan Persie açıklaması! "Gelebilir..."

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programının konuğu oldu.

Fikret Orman'dan Persie açıklaması! "Gelebilir..."

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programının konuğu oldu.

Öne çıkan değerlendirmeler şu şekilde:

"Takımın bu sezon şampiyon olması büyük iş"

"Takımın bu sezon şampiyon olması büyük iş. Çünkü takımla çok oynadık. Quaresma bu sene çok aktif oldu. Esas önemlisi Beşiktaş'ta huzur var. Huzursuzluk girdiği zaman camiayı, taraftarı herkesi etkiliyor. 100. yıl şampiyonluğu huzurluydu. Sonrası da huzursuz oldu."
"Bizim Fenerbahçe ile uğraştığımız yok. Fenerbahçe'nin gündemi Fikret Orman ve Şenol Güneş hep öyle. Quaresma falan, neyse bugün Beşiktaş'ın güzel günü. En çok imtina gösterdiğim taraf, Fenerbahçe'yi yöneten bu zihniyetle işim var. Çok da saygın bir camia. Eurolegue ile söylediğimi Fenerbahçe'ye çevirdiler. Kupayı aldılar, önemli bir başarı. Üzerine laf edilecek bir şey değil. Euroleague organizasyonunu herkesle tartışırım. Kupa tartışılır mı? İnşallah finalde karşılaşmak nasip olur. Ülker Arena'ya gitmem. Camialar arası huzursuzluk olmasın."
Flaş transfer açıklamaları!
"Lens'in bir kulüple sözleşmesi var ve bunu da değerlendirmek istiyorlar. Kim Beşiktaş'a gelmek istemez? Beşiktaş'ta Lens'in de arkadaşları var. Fenerbahçe'ye gelmeden önce de ilgilenmiştik. Hocayla transferlerle ilgili konuşma daha yapmadık. Töre geliyor. Kanatlara baktığımızda Babel, Töre, Quaresma var.
Demba Ba ve Aboubakar da inşallah olacak. Deniz Türüç iyi çocuk beğeniyoruz da olabilir. Yapacağımız bölge transferleri net. Gideceklere yönelik bir şeyler yapabiliriz. Kadro çok şişik durumda. Pedro Franco, Milosevic, Boyko ve Mustafa Pektemek de geliyor. İyi para gelirse valla herkesi satarız."
"Caner'in bonservisi alındı"
"Yapacağımız transferlerin fark yaratması lazım. Fark yaratacak oyuncular olması lazım. Caner'in bonservisi alındı. Eto'o ile ilgilendik ama iyi ki de almamışız.
Her zaman şampiyon değişecek ve rekabet olacak. Bir tek söylediğim bu iş sahada oynansın. Yok uçak inmiş falan da... Bırakın siyaseti de siyasetçiler yapsın."
Talisca transferi
"UEFA ile yapılan anlaşmada 'Oyuncu satmadan oyuncu alamazsın' maddesi var. Talisca 2 milyon euro. Caner'i de aldık 750 bin euro. Kiralık Talisca'yı oynatabilmek için 2 milyon 750 bin euroyu içeri sokmamız gerekiyor. Bizim de gerçeklerimiz var. Zaten 1 sene kontratı var. Gitmek isterse de gidebilir. Geçen sene mesela Sosa. Bu giderse de bundan daha iyisini alırız. Ne diyeyim yani. Talisca 2-3 ay sakat mıydı? Evet. Beşiktaş da galibiyetler aldı. Bir oyuncu tabii önemlidir ama bütün bakmak lazım. Talisca bizden memnun. Bir sıkıntı olursa da alternatiflerimiz var yani."
"Tolgay ile sözleşme..."
"Tolgay ile umarım kısa sürede sözleşmeyi uzatırız. Görüşmeler var. Ümraniye daha da güzel oldu. Oyuncular oradan çıkmak istemiyor. Stat da güzel oldu. Niye gitmek istesinler? Herkes de gelmek ister. Profesyonel hayat, gitmek isteyen de gider."
Tamer Tuna gidecek mi?
"Tamer Tuna gitmedi. Çok sevdiğim bir kardeşimizdir. Beşiktaş'ta görev almasını ben istedim. Onun da kariyeri var. Bir şeyler yapmak istiyor. Konuşacağım. Neticede arkadaşlarımız, konuşağız."
"Mario Mandzukic çok gelmek istedi"
"Gökhan İnler de seneye kalacak. Kontratı var. Devre arası Mario Mandzukic çok gelmek istedi. O dönem 10-12 milyon euroya indiler. Onu almak için 10 milyonluk adam satmak gerekiyor.
2017-2018 sonunda herkes Dünya Kupası'na gitmek istiyor. Oynayacağı takım gerekiyor.
Talisca'nın annesi kanser hastası ve Brezilya'ya gitti. Quaresma da şampiyonluk kutlaması için geri geldi."
Şampiyonluk sayıları
"Beşiktaş büyük bir kurt ve arkasından kırk köpek havlar. 3 yıldızlı formalar 15 Temmuz'da çıkacak.
Şenol ağabey tabii ki iyi transfer. Bu ekip işi ve işini hangi niyetle yaptığın önemli. Taraftar için transfer getirirsen tutmaz."
Jorge Jesus iddiaları
"Benim önüme 10 tane adam koyun. Onlardan biri Jorge Jesus olsun, onu bilmiyorum yani. Doğaldır, konuşulur. Şenol Güneş ile aramızdaki en önemlisi güven ilişkisidir. Şenol hoca birey olarak kendine sorumlu. Bizler ise 25-30 milyonluk camiaya sorumluyuz. Birine hesap vermek zorundayız."
"UEFA Kupası tercihimdir"
UEFA'da Dnipro final oynadı. Beşiktaş, Galatasaray ya da Fenerbahçe neden oynamasın. Biz o kadar da küçümsenecek bir futbol ülkesi değiliz.
- Euroleague mi, UEFA Kupası mı?
"UEFA Kupası tercihimdir."
Ağzıyla kuş tutsa Darüşşafaka Doğuş, Real Madri'i geçemezdi. Fenerbahçe'nin kupayı almasından neden rahatsızlık duyayım. Ama bu düzenle olmaz."
Mario Gomez ve Emre Mor gelecek mi?
"Gomez'i düşünmüyoruz. Gomez gelmez. Biz de düşünmeyiz yani. Marcelo için teklif gelmedi. Emre Mor için girişim yok. Dortmund'a gitmeden önce istemiştik. Onun gibi Kerim Frei yaptık ama olmadı yani."
"Van Persie ile ilgilendik"
"Fenerbahçe'ye gitmeden önce biz ilgilendik. Manchester United tarafında huzursuzdu. Beşiktaş'ta çok güzel restaurantlar var isterse gelebilir.
Şampiyonlar Lig'nde Real Madrid ve Barcelona'dan biriyle aynı gruba düşmek istemem."
Orman'dan transfer açıklamaları
Kısa kısa cevaplar şu şekilde:
- Dudu gelecek mi?
"Dudu güzel bir şarkı. "
- Vida gelecek mi?
"Tornavida var, çekiç var."
- Veli Kavlak kalacak mı?
"Veli bizimle olmayacak."
- Ersan ve Atınç kalacak mı?
"Ersan ve Atınç bizim evladımız gibi."
- Adem Büyük gelecek mi?
"Adem büyük iyi bir çocuk."
- Musa Çağıran gelecek mi?
"O da iyi bir oyuncu."
Ali Koç'un adaylığını açıklaması
"Çok sevdiğim bir aile. Ali Bey ile de aynı yaştayız. Kaliteli ve bilenen bir aile. Spora bir seviye gelmesi için seviniriz. Fenerbahçe'nin iç işleridir. Ben istemiyorum Fenerbahçe ile kavga etmek. Ben zaten Fenerbahçe ile dostum."
Kaynak: Ajansspor

Haberin Devamı