Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Fikret Orman'dan transfer açıklaması

Fikret Orman'dan transfer açıklaması

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Gökhan Gönül için düzenlenen imza töreninin ardından basın toplantısı düzenledi.

Fikret Orman'dan transfer açıklaması

Takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Jose Sosa'ya yönelik sert ifadeler kullanan Orman, "Burası Patagonya mı? Josa buraya nereden geldi. Kimse zekamızla uğraşmasın. Bedelini en ağır şekilde ödetirim." dedi.

Sezon başlarında hızlı transfer beklentileri olduğunu söyleyen Fikret Orman, "Beşiktaş'a ne ortamda geldiğimizi hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. Beşiktaş o ortamlara bütün futbol ailesinin iyi bildiği gibi transfer çılgınlıklarıyla geliyor. Beşiktaş'ın gerçekleri var. Temkinli gidiyoruz. Planlarımız var. Kulübümüzün bütçesine uygun transferler yapmaya çalışıyoruz. Transferi geçen sezon en iyi yapan biz olduk ve neticesinde de şampiyon olduk. Beşiktaş'ı koruma stratejisi var ve eksik bölgelerimize oyuncu transfer edeceğiz. Eksik bölgelerimizden biri, çok sevdiğimiz Serdar'la sözleşmemiz bitti. Beşiktaş'la her zaman iyi olarak anılacak. Onun yerine Gökhan'ı aldık. Stoper açığımız var. Kalede zaten 3. kaleciyi aldık. Transfere deveam ediyoruz. Bunları çok hızlı yapabiliriz. Fakat bunun Beşiktaş'a olan zararını kim karşılayacak? Bu paraları kim verecek. Taraftarlar bana mesaj atıyor, 'Şunu alalım' diye. Herkesin fikri var ama bilgisi yok. Hayatın gerçekleri var. Beşiktaş bir şampiyon olmayla her şeyi aşmadı. Önümüzdeki sezon en zor sezonlardan bir tanesi. Beşiktaş'ın borçlarının düşme trendine girmesi lazım." dedi.

Haberin Devamı

"EN KIZDIĞIM ŞEYLERDEN BİR TANESİ ZEKAMLA DALGA GEÇİLMESİDİR"

Takımdan ayrılacaklar arasında gösterilen Atiba ve Jose Sosa konusunda sorular sorulması üzerine Fikret Orman, sert ifadeler kullandı. Özellikle Jose Sosa'ya yönelik ağır açıklamalar yapan Orman, "Dünyada en kızdığım şeylerden bir tanesi zekamla dalga geçilmesidir. Her şeyin bir yöntemi üslubu vardır. Beşiktaş'a başkan olduğum dönemi iyi hatırlıyorum. Hergün bir futbolcudan ihtarname geliyordu, 'Şu kadar alacağımı verin yoksa sözleşmemizi feshederiz.' diye. Bu sözleşmeler bir tek karşı taraf için mi yapılıyor? Biz neden Ferrari'ye 8.5 milyon Euro ödedik? Ortada bir sözleşme var ve Beşiktaş sözleşmeye uymadığı için ödedik. Beşiktaş'ın hiç hakkı yok mu?" dedi.

Haberin Devamı

"SOSA'YI BİZ MIAMI'DEN FALAN MI ALDIK?"

"Sosa'yı biz Miami'den falan mı aldık?" diye soran Orman şöyle devam etti, "Nereden geldi? Sosa'yı son gün aldık. 4 milyon Euro'ya kadar inmişti. Son gün kabul ettiler aldık. Oyuncu niye son güne kadar bekledi? İngiltere'den x veya İtalya'da y kulübü mü istiyordu da bize geldi. Hayır biz alıcısıydık. Onu almasaydık nerede oynayacaktı? Metalist'te!.. 4 senelik kontrat yapmışız. Karşılıklı anlaşmışız. Oyuncunun Beşiktaş'tan alacağı mı var? Beşiktaş üzerine düşeni yapmış mı? Kimse Beşiktaş'la ve benim çocuklarımın yaşadığı yerle ilgili bu bahanelere sığınamaz. Bizim zekamızla uğraşmasın. Beşiktaş'tan ayrılmak isteyen var mı? Bunun şartları vardır.

Paris'te Fransa ile Almanya maç yapıyor. Tribünün önünde adam kendini patlatıyor. Paris Saint Germain'de oynayan bir oyuncu ertesi gün "Ben şöyle oldu Paris'ten ayrılmak istiyorum" diyebilir mi? Olabilir mi? Olamaz. Bu dünya 11 Eylül'ü yaşadı. New York'un göbeğinde uçaklar kulelere çarptı. NBA'de oynayan basketbolcular burada terör olayı var gidiyorum mu dedi.

Haberin Devamı

"YEŞİLKÖY'DEKİ PATLAMADAN ÖNCE MILANO'YA GİTTİ"

Ukrayna'da savaş oldu. Shakhtar Donetsk'in stadyumunu bomba atıldı. 3 senedir başka bir şehirde ev olmadan, otel odalarında yaşayarak maç yapıyorlar. Bizim ülkemizde böyle bir durum var mı? NATO'nun merkezi, Avrupa'nın merkezi Brüksel'de terör faciası yaşandı. Hiç böyle bir şey duydunuz mu? Bizim ailelerimiz, bizim çocuklarımız bu ülkede yaşıyoruz. Bunlara ancak kuşlar inanır. Kontratların gerekleri vardır. Bunlar sadece bizim için değil, başkaları içinde vardır. Nereye gidyorsa oraya gidecek. Oyuncu Milan'a gitmek istiyormuş. Kontarı olan bir oyuncuyla görüşülmesi ahlaken de hukuksal olarak da suç. Beşiktaş'ın oyuncusuyken buradan kalkın Milano'ya gidiyor. Bu süreçlerde Yeşilköy'deki patlama yok. Onun için kimse buradan net olarak söylüyorum. Bizim bir ailemiz var. Futbolculara yaklaşımımız var. Beşiktaş'tan kuruşu kalan futbolcu var mı? Biz bunun gerekeni yapıyorsak oyuncuların da yapması gereken şeyler var.

Haberin Devamı

"BEDELİNİ EN AĞIR ŞEKİLDE ÖDETİRİM"

Bayern Münih'te, Barcelona da böyle şeyler olabilir mi? Beşiktaş'ta da olamaz. Bedelini en ağır şekilde ödetirim. Bunun parayla değil; prensiple alakası vardır. Bu ülke Patagonya değil. Burası ortadoğu öncesi son ülke değildir. Bütün futbol ailesi açısından konuşuyorum. Yok öyle bir iş."