Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Fikret Orman Monaco'da işi bitirdi!

Fikret Orman Monaco'da işi bitirdi!

Devler Ligi kura çekimi için Monaco’ya giden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, rakiplerin belli olmasının ardından bu kentte yaşayan Dinamo Kiev Başkanı IgorSurkis’le bir araya geldi. Tarafların el sıkışmasının ardından Kartal’ın özel uçağının Kiev’e Vida’yı almaya gitmesi bekleniyor.

Fikret Orman Monaco'da işi bitirdi!

Teknik Direktör Şenol Güneş'in isteği doğrultusunda savunma hattını yeni bir stoperle güçlendirmek için harekete geçen Siyah- Beyazlılar, bu doğrultuda Dinamo Kiev’in Hırvat savunmacısı Domagoj Vida’yla anlaşmıştı.

28 yaşındaki futbolcuyla menaceri aracılığıyla 4 yıllık ön protokol yapan Kara Kartal, başarılı ismin kulübü Dinamo’yı da ikna etmek için düğmeye basmıştı. Bu doğrultuda Şampiyonlar Ligi kura çekimi için Monaco’ya transfer komitesi ekibiyle birlikte giden Başkan Fikret Orman’ın bu hareketinin nedeni belli oldu.

Çıkarmanın sebebi Domagoj!

Normal şartlarda bu organizasyonlara kulübün dış ilişkilerden sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları’nı gönderen Orman’ın, Monaco’da yaşayan Dinamo Kiev Başkanı Igor Surkis’le görüşmek için buraya transfer ekibiyle gittiği belirtildi. Avrupa’nın multi milyarder iş adamları arasında yer alan Surkis’le ilk teması kuran Orman’ın, Vida için 2 milyon Euro (8 milyon TL) artı Denys Boyko’yu önerdiği, Dinamo Başkanı’nın da konuyu kurmaylarıyla görüşmek için süre istediği bildirildi. Tarafların, gelecek hafta son kez görüşmek için anlaştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Vida hazırda bekliyor

Takımının geçen gün Maritimo’yla oynadığı UEFA Avrupa Ligi eleme maçında Dinamo Kiev formasıyla 90 dakika sahada kalan Domagoj Vida, 3-1 kazanıp Kupa 2’de gruplara kaldıkları karşılaşma sonrasında basın mensuplarıyla vedalaşmıştı. Yıldız futbolcu, geleceğiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada ise, “Başkan her şeyi biliyor. Onun kararını bekliyorum” diyerek Ocak ayında bedelsiz olarak değil şimdi kulübüne para kazandırarak Beşiktaş’a gitmek istediğini duyurmuştu. Ukrayna’da çalışmalarını sürdüren Vida’nın, Monaco’dan gelecek mutlu haberi beklediği, anlaşma sonrasında Beşiktaş amblemini taşıyan özel uçağın Kiev’e inmesi ve imzalar atılarak transferin resmiyet kazanması bekleniyor.

(Fanatik)