Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Fikret Orman PFDK'ya sevk edildi

Fikret Orman PFDK'ya sevk edildi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, PFDK'ya sevk edildi.

Fikret Orman PFDK'ya sevk edildi

Beşiktaş Kulübü ve Başkan Fikret Orman, sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk kararlarını açıkladı. Buna göre; Beşiktaş Kulübü ve Başkan Fikret Orman, kulübün internet sitesinden yapılan açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

TFF'nin açıkladığı sevk kararları şu şekilde:

"Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün 09.02.2016 tarihinde oynanan Amed Sportif Faaliyetler - Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki 'talimata aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2015-2016 Sezonu Spor Toto 2. Lig Müsabakaları Statüsünün 6/13. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü'nün 10.02.2016 tarihinde oynanan Akhisar Belediyespor - Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Çaykur Rizespor Kulübü'nün 11.02.2016 tarihinde oynanan Medipol Başakşehir - Çaykur Rizespor Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü'nün 11.02.2016 tarihinde resmi internet sitesinde yer alan 'sportmenliğe aykırı açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın kulübün resmi internet sitesinde yer alan 'sportmenliğe aykırı açıklamaları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

İŞTE FİKRET ORMAN'IN PFDK'YA SEVK EDİLMESİNE NEDEN OLAN AÇIKLAMA

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden dün yapılan açıklamada, Torku Konyaspor mücadelesindeki hakem kararlarına tepki gösterilerek, şu ifadelere yer verilmişti:

"10 Şubat günü Konyaspor ile oynadığımız Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında bir kez daha vahim ve artık kasıtlı bulduğumuz hakem hatalarıyla Beşiktaş'ın hakları çiğnendi.

Maç içinde Cenk Tosun'un 6. dakikada girdiği gol pozisyonunda rakip oyuncunun eline çarpan topu ve hemen ardından futbolcumuza yapılan faulü görülmeyerek penaltı çalınmaması kusuru aşan vahim bir karardır. Zira aynı pozisyonda ard arda iki hata atlanmıştır.

Haberin Devamı

Maçın 65. dakikasında ise çıplak gözle bile fark edilen ofsaytı göremeyen hakem heyetinin ofsayt pozisyonunun ardından stoperimiz Marcelo'ya gösterdiği kırmızı kart bütünüyle maçın skorunu ve Beşiktaş'ın o dakikaya kadar oyuna kurduğu hakimiyeti ortadan kaldırmaya yönelik bilinçli bir karar algısını yaratmıştır.

Her iki pozisyonda görüntülerden de anlaşılacağı gibi Orta Hakem Tolga Özkalfa ve Yan Hakem Serkan Gençerler'in pozisyona çok yakın olmalarına rağmen yaptıkları bu hataların sehven olmadığı inancına sahibiz. Zira Tolga Özkalfa ve özellikle Serkan Gençerler'in geçmişte Beşiktaş'ı şampiyonluk yolundan uzaklaştıran, hakkımızı çiğneyen pek çok kararı hafızamızdadır. Gençerler soyadının mesleki sicili malumumuzdur.

TFF'ye gerekli başvuruyu yaparak ofsayt olduğu aşikar olan bir pozisyonun ardından kırmızı kart gören Marcelo'nun oynamama cezasının ertelenmesini talep ettik ve takipçisi olacağız.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın hak ve menfaatlerini koruma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha hatırlatırız."