Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Fikret Orman resmen açıkladı!

Fikret Orman resmen açıkladı!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Büyük ihtimalle Avrupa maçlarına seyirci götürmeyeceğiz" dedi

Fikret Orman resmen açıkladı!

Beşiktaş, geçen sezon Lyon maçındaki olaylar nedeniyle UEFA’nın verdiği 2 yıl ertelemeli 1 yıl Avrupa kupalarından men ve 100 bin Euro para cezasına yaptığı itirazdan sonuç alamadı. Beşiktaş'ın konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşıması beklenirken, başkan Fikret Orman'dan flaş bir açıklama geldi: "Büyük ihtimalle Avrupa maçlarına seyirci götürmeyeceğiz."

Orman'ın sözleri şöyle: "UEFA'nın cezası çok haksız. Kendileri de bunu kabul ediyor ancak saçma kurallarına uymak durumundalar. Avrupa'da yaşayan taraftarlarımızın bilet almasını biz engelleyemeyiz. Bunu Lyon'un yapması gerekirdi. Biz haksızlığa uğradık. Yönetim kuruluyla henüz tartışmış değiliz ancak büyük ihtimalle bundan sonra Avrupa'da oynayacağımız maçlara taraftar götürmeyeceğiz."

Hatırlanacağı üzere 13 Nisan’da oynanan maç öncesi tribünde büyük kavgalar yaşanmış, Lyon taraftarları sahaya girmiş, yabancı maddeler atılmış ve tüm bu nedenlerden ötürü karşılaşma yaklaşık 45 dakika geç başlamıştı.

SÖZLÜ SAVUNMA YAPILMIŞTI

Haberin Devamı

Olaylar sonrası UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu hem Beşiktaş hem de Lyon’a 2 yıl ertelemeli 1 yıl Avrupa kupalarından men ve 100 bin Euro para cezası vermişti. Ancak siyah-beyazlılar bu karara önce yazılı olarak itiraz etmiş, ardından 13 Temmuz’da da başkan Fikret Orman önderliğindeki heyetle UEFA’nın Cenevre’deki merkezinde Tahkim Kurulu önünde sözlü savunmasını yapmıştı. UEFA’dan yapılan yazılı açıklamayla ise bu cezaya yapılan itirazın reddedildiği açıklandı. Bu da eğer 2 yıl içinde benzer bir olay yaşanması durumunda Beşiktaş’ın Avrupa kupalarından 1 yıl men edileceği anlamına geliyor.

VINCENT ABOUBAKAR TRANSFERİ...

Orman ayrıca transferle ilgili açıklamalar da yaptı. Geçen sezon Porto'dan kiralık olarak kadroya katılan Vincent Aboubakar'la ilgili konuşan Orman, "Aboubakar defteri kapandı mı bilemem ama çok da açık gibi durmuyor, yarın açılabilir de. Kesin bir şey yok. Ancak Aboubakar artık önceliğimiz değil. Alternatif. 8 Eylül'de bitiyor transfer dönemi. 50 güne yakın zaman var. Bizim şartlarımız var, bilançomuz var." dedi.

Haberin Devamı

Transfer yapmanın kolay olduğunun altını çizen Orman, "Hele şampiyon takımın yapması daha kolay. Fakat biz planlı hareket ediyoruz. Tüm branşlarda toplam 60 milyon liralık küçülmeye gideceğiz. Giderlerimizi en alt seviyeye düşüreceğiz. Anadolu Efes ile birleşme fikrini her sene dile getiriyordum ama Anadolu Efes yönetimi bu fikrimizi kabul etmedi. Basketbol şubemizin bütçesinde daralmaya gideceğiz, Bütçemiz 5-6 milyon euro civarında olacak." ifdelerini kullandı.

Başkan Orman'ın diğer açıklamalarıysa şöyle:

"Bundan önceki yayın politikasında Süper Lig'in yurt dışında gösterilmemesi büyük engel teşkil ediyor. Avrupa'nın belli 5 büyük ligi Uzak Doğu'da, Amerika'da izlenmesini dikkate alarak maç saatlerini ayarlıyor. Bu izlenme oranlarıyla birlikte kulüplerin gelirleri, değerleri taraftar sayıları artıyor.

Mesela Real Madrid ve Barcelona, El Clasico'yu Miami'de oynayacak. Bizim de bu gibi organizasyonları desteklememiz gerekiyor. Biz bu vizyonda hareket ediyoruz. Erdal Torunoğlu ile berabere Şanghay'daydık, çeşitli görüşmeler yaptık. Bugün de buraya geldik. Maçtan sonra ülkemize döneceğiz. Burada ofis açacağız. Global marka yönetimi açısından Malezya, Endonezya, Çin, Kazakistan ve Orta Doğu tarafına yönelik daha fazla çalışma içerisinde olacağız. Benim yönetimimde sonuçları görebiliriz inşallah. Göremezsek de bizden sonraki yönetimler faydasını görecektir.

Haberin Devamı

Bugün basında da gördüm, Çin'e gelişmizin hep negatif tarafını anlatmışınız. Buraya ilk gelen Türk takımıyız. Buna pozitif tarafından yaklaşmanız gerekirken, siz takım kuyrukta bekledi, eziyet çekti gibi haberler yapıyorsunuz.

Forma satışlarının artması lazım, bu da ancak potansiyelle gerçekleşebilir. Yanımızdaki otelde Arsenal kalıyor. Birçok Çin vatandaşı Arsenal taraftarı vardı, hepsinde de lisanslı forma bulunuyordu. Taraftar potansiyelini yaratmak gerekiyor, bunu yavaş yavaş büyütmek istiyoruz. Bu sene yatırım senemiz. Biz buraya para harcayarak geliyoruz. Manchester United'ın çok sayıda taraftarı bulunuyor çünkü onlar 2000'de gelmeye başlamışlar. Manchester City 2004'de başlamış. Milan burada. Bayern Münih ile Arsenal maç yapacaklar. Borussia Dortmund, Chelsea burada. Bütün bu kulüpler çok eskilerden beri buraya geliyor. İnter de Singapur'da. Bütün büyük kulüpler bu stratejide. Artık Beşiktaş da burada. Bir sezonda 55 maç yapmaya nasıl alıştıysak uzun uçuşlar yapıp maç yapmaya da alışacağız.

Haberin Devamı

En büyük hedefimiz dünya kulübü olma yolunda 100 milyon taraftarın üstüne çıkmak istiyoruz. İlk geldiğimizde stat yapmamızı hayal gibi görüyorlardı, şimdi bunu da hayal gibi görüyorlar ama 5 sene sonra bu da olabilir."