Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kongreden seçim çıktı

Kongreden seçim çıktı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Mali ve İdari Genel Kurul’daki eleştiriler sonrası şok bir karar aldı:

Kongreden seçim çıktı

“Anladım ki siz seçim istiyorsunuz. O zaman sandığı koyar ve güven oylamasına gideriz. İlk yönetim kurulu toplantısında sandığı ne zaman koyacağımızı söyleriz. El mi yaman, bey mi yaman görürüz.”

BEŞİKTAŞ’IN dün yapılan 2014 yılı İdari ve Mali Kongresi’nden seçim kararı çıktı... Toplantıda kendisine ve yönetimine yapılan eleştirilere yanıt vermek için kürsüye çıkan Orman, “Anladım ki siz seçim istiyorsunuz. Sandığı koyarız ve güven oylamasına gideriz. İlk yönetim kurulu toplantısında sandığı ne zaman koyacağımızı söyleriz. El mi yaman, bey mi yaman görürüz” dedi.
ELEŞTİRİLERİN hiçbirini hak etmediğini söyleyen Orman, “Yapılmadan önce stadın yenilenmesine herkes çok büyük bir olay gözüyle bakarken şimdi görüyorum ki bu küçümseniyor. Ben her sabah sa-at 07.00’de orada oluyorum. Konuşmak kolay; eğer vicdan varsa elinizi vicdanınıza koyun.
‘SİZ BİZİ ÖKSÜZ SANIYORSUNUZ’
BU borçlar, 140 milyon TL gelirle ödenemez. Kulübün kapısına kilit vurmadan ödenemez. Biz bunu çözmeye çalışıyoruz. Kimse ’transfer yapmayın’ diyor mu? Hayır, ’Stadı yapın, oyuncular alın, borç aşağı insin’ diyor.
ŞAMPİYONLUK kaçtıysa sorumlusu biziz. Biliç’i seçtiysek, biz seçtik. Oyuncuların önceki aylardan alacakları var. Genç arkadaşlar, sizlerin yaşından fazla oturdum ben o tribünlerde. Biz taraftar değil miyiz, uzaydan mı geldik?
HAKEMLER ve federasyon ile ilgili konuşmuyoruz diye eleştiriliyoruz. Bizim bir üslubumuz var. Hiçbir zaman boynumuz bükük durmadık. Hakem hatalarında Süleyman Seba’nın çizgisinden çıkmadık. Överken Süleyman ağabeyi övüyorsunuz, onunla paralel yürürken beni eleştiriyorsunuz.
BİRÇOK yeni tesis yapıyoruz. Akatlar’a 8 salonlu 15 bin kişilik spor salonu ve tüm üyelerimizin faydalanacağı büyük bir sosyal tesis yapıyoruz. Bunları sizin için yapıyoruz. Hata mı yapıyoruz biz? Öksüz sanıyorsunuz bizi. Yani ben garibim, vur abalıya değil mi?” ifadelerini kullandı.
Yönetim ibra edildi
1 saat rötarlı başlayan ve 8 saat süren toplantıda 1 Ocak-31 Aralık 2014 dönemi faaliyetleri genel kurul üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylamanın ardından yönetim kurulu, idari ve mali açıdan oy çokluğuyla ayrı ayrı ibra edildi. Ayrıca kulübün 466.9 milyon TL’lik 2015 yılı bütçesi de oy çokluğuyla onaylandı.
ÖTE yandan yönetimi ibra etmeyen genel kurul üyelerinden 14’ü, mahkemeye başvurabilmek için tutanak imzaladı.

Haberin Devamı