Gazete Vatan Logo
Futbol Final nefes nefese

Final nefes nefese

F.Bahçe Ülker kazansa şampiyondu... Ama Efes Pilsen seriyi 3-2’ye getirip finale tutundu

11 sayı, 6 ribaunt ve 5 asistle oynayan Ender ile 23 atan
Rakoçeviç galibiyette başrolü aldı. Ama F.Bahçe hâlâ avantajlı ve 6. maçta seyircisinin önüne bir kez daha şampiyon olmak için çıkacak

EFES Pilsen’in dünkü maçı kazanmasındaki bir numaralı faktör, inanç seviyesini en az F.Bahçe Ülker’in düzeyine çekmesiydi. Bunun bir numaralı göstergesi, sezon boyu ‘kafasına göre’ oynayan Rakoçeviç’in, Kerem ve Thornton’ın yokluğunda elini taşın altına sokması ve seri boyunca ‘aklı başka yerde’ gibi gözüken Kaya’nın da son çeyrekte arkadaşlarına ayak uydurup yaptığı katkıydı.
MAÇA, oyununa yön veren iki yıldızından yoksun çıkan Efes’te Ender öyle bir başladı ki, kimsenin yokluğunu hissettirmedi. 2. maçı kazandıran ikili oyunları bu kez Kaya yerine Kasun’la oynadı ve Hırvat pivot da bitiricilik görevini lâyıkıyla yerine getirdi. İlk çeyrekte hiç kaçırmadan 10 sayı atan Kasun’a 3 asist yapan Ender, F.Bahçe uzunlarının üzerine korkusuzca gidip attığı turnikelerle de 8 sayı üretti. Savunmada ise Sinan’ın Ukiç’e yaptığı baskı sarı-lacivertlilere oyun kurduramazken, F.Bahçe’yi ’cengaveri’ Ömer Onan’ın yoktan varettiği 7 sayı ayakta tuttu.


BASKI EFES’İ YİNE TERLETTİ

ÇEYREK 24-17 evsahibi lehine sona ererken, 2. periyoda F.Bahçe pota altındaki üstünlüğünü hatırlayarak başladı ve 6-2’lik seri geldi. Emir-Oğuz ikilisine Nachbar 5 sayıyla yanıt verirken, devreye Rakoçeviç de girdi ve imzasını attı. Sezon başındaki Cumhurbaşkanlığı Kupası maçından sonra en iyi oyunu ortaya koyan Sırp gard 11 sayı üretirken, Kanarya ise 8 sayı bulan Greer’la direndi.
Buna teknik faulden verilen sayılar ve Ömer’in son saniye 3’lüğü de eklenince F.Bahçe için son derece kötü gözüken tablo bir anda yeşillendi. Üstelik Sinan ve Shumpert da 3 faule ulaşmıştı. Efes bir ara 11 sayı farkı bulduğu bu bölümde arka arkaya yapılan hataların ardından 46-41’le, yani sadece 5 sayı farkla devreye önde girebildi.

3. çeyrekte 3 dakika skor yoktu. Ancak bunun fırtına öncesi sessizlik olduğu ortaya çıktı. F.Bahçe Mirsad’ın 2, Emir’in de 1 üçlüğünün yarattığı ivmeyle 54-51 öne geçerken, Efes alışık olduğu 4 kısaya dönüp Ermal’in pota altı sayıları ve Ender’in yeniden devreye girmesiyle periyodu 63-60 önde bitirdi.

SON bölüme F.Bahçe asıl hücum silahı olan boyalı alanı Oğuz’la kullanarak üstünlüğü yakalasa da Efes Pilsen’in üç sayı yüzdesi avantajı tekrar lacivert-beyazlılara getirdi. Son 2.23’e Efes 78-71 önde girdi ama F.Bahçe’ye 4. maçı kazandıran tam saha baskı devreye girdi. Yaklaşık 30 saniyede bulunan 4 sayı Efes’i krize soksa da Kaya’nın hücum ribauntları ve 23 sayıyla oynayan Rakoçeviç’in faul isabetleriyle maçı 83-79 kazanan evsahibi, şampiyonluğu en azından dün F.Bahçe’ye vermedi.


RAKO İLE ÖMER
KAVGA ETTİ


Karşılaşmanın 3. çeyreğinde F.Bahçe Ülker’li Ömer Onan’ın faul yaptığı Efes Pilsen’li Rakoçeviç, rakibinin üzerine yürüdü. Ömer, Sırp oyuncuyu boğazından iterken, Rakoçeviç de yumruk savurdu. Olayın büyümesini araya giren oyuncular önledi.


ERDOĞAN: ‘Seri bitmedi’ demiştim

F.BAHÇE Ülker Antrenörü Ertuğrul Erdoğan, maçın galibini basit hataların belirlediğini söyledi. Finale yakışır maçlar oynandığını ifade eden Erdoğan, “Serinin henüz bitmediğini söylemiştim. 3-1 öndeydik, ama 1 galibiyete daha ihtiyacımız vardı. Sanıyorum bu avantajın getirdiği bir yumuşaklıkla başladık maça. Ciddi savunma zaafiyetleri gösterdik ve bu maçın geneline de yansıdı. 83 sayı yemek bize yakışmadı” şeklinde konuştu.


Ataman: Kupayı vermeyeceğiz

Basın mensuplarının ilgisine şaşıran Efes Pilsen antrenörü “Herhalde F.Bahçe’nin kupa töreni için geldiniz. Ancak kupayı vermeyeceğiz. ‘Dopingci’ demek bana en büyük hakarettir” dedi

BEKO Basketbol Ligi final serisi 5. maçında F.Bahçe Ülker’i 83-79 yenerek seride durumu 3-2’ye getiren Efes Pilsen’de antrenör Ergin Ataman, maç sonunda iddialı konuştu. Basın toplantısında karşısında ilk kez bu kadar çok kamera gördüğünü ifade eden Ataman, “Herhalde F.Bahçe Ülker’in kupa töreni için geldiniz. Ama biz o kupayı F.Bahçe Ülker’e vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

F.BAHÇE taraftarlarının kendisi aleyhine “dopingci” tezahüratı yapmasına da büyük tepki gösteren Ataman, “5 maçtır bu tezahürat yapılıyor. Ama hiçbir önlem alınmıyor. Ergin Ataman bu ülkenin antrenörüdür. Ben dopingci falan değilim. Bu benim için en büyük hakarettir” şeklinde konuştu.


Rakoçeviç:
Şampiyon olabiliriz


EFES Pilsen’in dünkü zaferinde büyük payı olan Igor Rakoçeviç, şampiyonluk için umutlu. Maça F.Bahçe’ye göre daha stresli başladıklarını ve geride olmanın üzerlerinde baskı yarattığını söyleyen Sırp oyuncu, “Seriyi devam ettirmek için kazanmalıydık. Savunmamız bize maçı getirdi. Bu galibiyetle birlikte şampiyonluğu kazanabiliriz. Bu sezon kendi seviyemin altında kaldım ancak artık o günlere bakmıyorum ve şimdiyi düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı