Gazete Vatan Logo
Futbol Final öncesi Kocaman mesajlar!

Final öncesi Kocaman mesajlar!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, final maçı öncesi önemli açıklamalar yaptı.

Final öncesi Kocaman mesajlar!

Sadece Fenerbahçeliler'e değil tüm futbolseverlere seslenen Aykut Kocaman'ın açıklamaları şöyle:

"Sevgili Futbolseverler,

Ziraat Türkiye Kupası Finali için sizlerin önüne çıkan bu iki takım, bu sezon daha kapsamlı ve geniş katılımlı olarak organize edilen kupa maçlarını büyük bir başarıyla geçerek bu son maçta buluştular. O yüzden şimdiden büyük bir alkışı hak ediyorlar. Umarım FAIR PLAY ruhuna uygun, güzel bir futbol mücadelesinin ardından hak eden taraf kupayı müzesine götürür.

Futbolda finaller, kupalar çok önemlidir. Ama bu finallere ulaşmak, sonrasında şampiyon olmak ve şampiyon olduktan sonra da şampiyon gibi davranmak da çok önemlidir. Ben futbol oynadığım zamanlardan bugünlere kadar hep böyle davranmaya dikkat ettim. Teknik adam olarak futbolcularıma hep bu yönde telkinde bulundum. Kaybederken kazananı tebrik etmeyi, kazanırken de kaybedeni teselli etmeyi bilmemiz gerekiyor. Her ne kadar son dönemlerde futbolun bu güzelliklerinin, centilmenlik anlayışının dışına çıkan istisnai durumlara tanıklık ettiysek de, ben futbol ailesinin o kutsal futbol topunun etrafında toplanıp, daha aydınlık günlere hep birlikte adım atacağından eminim. Zaten başka da şansımız kalmadı. Söylemeye bile gerek yok ki hiç bir galibiyet, hiç bir şampiyonluk bir insan hayatından daha önemli değildir. Futbolda şiddet denen baş belası, maalesef bu son acı olayla birlikte en tehlikeli noktasına ulaşmıştır. Bu gidişe dur demenin yolu rakiplere sataşmak değil, kendi evinin önünü temizlemektir. Gelecek sezon hepimiz için bu anlamda bir milat olmalıdır.

Karşılaşmaya gelince, Fenerbahçe Futbol Takımı olarak bu sezon UEFA Avrupa Ligi Finali haricinde, oynayabileceğimiz tüm maçları oynadık. Bu kupa finaliyle birlikte toplamda 65 maçtan 64’üne çıkmış bir takım olarak futbol tarihine adımızı yazdıracağız. Bu tarihte bir de Türkiye Kupası’nın bulunması hepimizin en büyük isteğidir. Bu tabloya katkıda bulunan tüm futbolcularımı alınlarından öpüyorum. Onlar yakaladıkları takım ruhu ve mücadele azmiyle bana verdikleri sözü çoktan tutmuş oldular. Kazanamazsak da rakibimizi tebrik ederiz ve sezonu noktalarız. Son kupa şampiyonu olarak geldiğimiz Ankara’dan yine kupayla evimize dönmek istiyoruz. Bunu başarabilecek güçteyiz. Oyuncularıma, teknik kadrodaki arkadaşlarıma, tüm ekibime güvencim tamdır.

Şimdi futbol zamanı, herkese başarılar diliyorum, futbol kazansın, dostluk kazansın.

Aykut Kocaman
Fenerbahçe SK
Sportif Direktörü ve Teknik Sorumlusu"

Haberin Devamı