Gazete Vatan Logo
Futbol Finale 3 dakika kala dehşet

Finale 3 dakika kala dehşet

Herkes büyük bir heyecanla final maçını izliyordu...

Uganda'nın başkenti Kampala'da iki restoranda birden bombalar patladı.

Uganda’nın başkenti Kampala’da, 2010 Dünya Kupası final maçını izleyen birçok kişinin bulunduğu iki restoranda bomba patlaması sonucu 64 kişinin öldüğü bildirildi.



Polisten yapılan açıklamada, Kampala’nın güney kesimindeki bir banliyöde yer alan bir Etiyopya restoranında patlayan bombayla birlikte, başkentin doğu kesiminde yer alan bir spor kulübündeki bir diğer patlamada da onlarca kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Patlamalarda 65 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Polis, "bombalı saldırıların hedefinin kesinlikle maçı izleyenler olduğunu" söyledi.

Polisin, Etiyopya restoranına çıkan yolları kapattığı, patlamaların meydana geldiği bölgelerde güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi.

Ölenlerden biri Amerikalı

Saldırılarda ölen 64 kişiden birinin Amerikalı olduğu bildirildi.

ABD’nin Kampala Büyükelçiliği, Uganda polisinin El Kaide’ye bağlı Somalili aşırı dinci Şebab militanlarını sorumlu tuttuğu saldırılarda ölenlerden birinin Amerikan vatandaşı olduğunu açıkladı. Basın mensupları da, yaralıların götürüldüğü Kampala’nın en büyük hastanesinde 3 yaralı Amerikan vatandaşının bulunduğunu bildirdiler.
Bacakları ve gözlerinden yaralanan 18 yaşındaki Chris Sledge adlı bir yaralı, hastanede yaptığı açıklamada, "Sadece maç izlemek istemiştik, maalesef Etiyopya köyüne gittik. Ameliyat olmam gerek" dedi.
ABD ulusal güvenlik konseyi sözcüsü Mike Hammer da saldırılar üzerine yaptığı açıklamada, Amerikan Başkanı Barack Obama’nın bu "alçak ve üzücü" saldırıları kınadığını belirterek, ABD’nin Uganda hükümetine her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu kaydetti.

Uganda emniyet genel müdürü Kale Kayihura da çifte saldırıları Somali’daki isyancı Şebab militanlarının, Somali’deki Afrika Birliği barış gücüne asker gönderen Uganda ve Burundi’ye saldırı düzenleme tehditlerine bağladı.


Haberin Devamı