Gazete Vatan Logo
Futbol Fırat Aydınus'tan kural hatası savunması: Çarptığını hissetmedim

Fırat Aydınus'tan kural hatası savunması: Çarptığını hissetmedim

Hakem Fırat Aydınus'un Göztepe maçındaki 'kural hatası' için sunduğu savunma ortaya çıktı. Trabzonspor'un yaptığı başvuru sonrası MHK tarafından sorguya alınan Aydınus, "Jerome'un golü öncesi yaşanan pozisyonda topun bana çarptığını görmedim ve hissetmedim" dedi

Fırat Aydınus'tan kural hatası savunması: Çarptığını hissetmedim

Trabzonspor Kulübü, Göztepe'ye 1-0 mağlup oldukları maçta Jerome'un golü öncesi Soner'in verdiği pasta topun hakem Fırat Aydınus'a çarptığı pozisyon ile alakalı kural hatası itirazında bulunmuştu. Aydınus'un birçok kararından da rahatsız olan bordo-mavili yöneticilerin, 6 Kasım'da yaptığı başvuruya henüz Türkiye Futbol Federasyonu'ndan henüz cevap çıkmadı fakat Aydınus'tan istenen savunma ortaya çıktı.

KURAL HATASI OLMAYACAK MI?

Sabah'ta yer alan habere göre; Aydınus kurula verdiği savunmada, "Jerome'un golü öncesi yaşanan pozisyonda topun bana çarptığını görmedim ve hissetmedim. Bu nedenle oyunu durdurmadım" ifadesini kullandı. Bu savunma nedeniyle pozisyonun kural hatası değil hakem hatası olarak yorumlanabileceği öğrenildi. Değişen kurallara göre, 'top hakeme çarpıp gol olursa, gol geçerli sayılmayacak ve hakem atışıyla oyun başlayacak. Top hakeme çarpıp umut vadeden atağa dönüşürse hakem atışıyla oyun başlayacak'.

2 Kasım'da oynanan Trabzonspor- Göztepe maçında İzmir ekibinin Jerome ile bulduğu gol öncesi top, hakem Fırat Aydınus'a temas ediyor. Tehlikeli atak başladığı için oyunu hakem atışıyla devam ettirmesi gereken Aydınus, bu kuralı uygulamıyor.

Haberin Devamı