Gazete Vatan Logo
Süper Lig Fırat Aydınus zirvede

Fırat Aydınus zirvede

FIFA kokartı alınan Fırat Aydınus, Süper Lig'in ilk 9 haftasında en fazla maç yöneten iki hakemden biri oldu.

Fırat Aydınus zirvede

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK), çabukluk ve hız gerektiren "Yo-Yo testi"ni geçemediği için FIFA listesinden çıkarılan 2 Türk hakemden biri olan Fırat Aydınus'a güveni sürüyor.

FIFA kokartı alındığı için uluslararası organizasyonlarda maç yönetemeyen 39 yaşındaki Aydınus, geride kalan 9 haftada 6 karşılaşmada düdük çalarak, Cüneyt Çakır ile zirveyi paylaştı. Bu sene Aydınus gibi kokartını kaybeden Bülent Yıldırım ise 4 maçta görevlendirildi.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçını yönetti

Aydınus, bu sezon MHK tarafından ilk kez ligin 2. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçına atandı.

Süper Lig'de 2003-2004 sezonundan bu yana düdük çalan İstanbul bölgesi hakemi, sırasıyla Kardemir Karabükspor-Mersin İdmanyurdu, Bursaspor-Eskişehirspor, Sivasspor-Çaykur Rizespor, Gaziantepspor-Mersin İdmanyurdu ve Kasımpaşa-Gençlerbirliği karşılaşmalarında da sahaya çıktı.

Aydınus, 6 maçta 24 sarı, 1 kırmızı kart gösterirken, penaltı kararı vermedi.

Halefleri geride kaldı

FIFA'nın 2015 yılı hakem listende bulunan Tolga Özkalfa ve Ali Palabıyık ise Süper Lig'de Fırat Aydınus'un gerisinde kaldı.

Haberin Devamı

Özkalfa, 9 haftalık bölümde 5 müsabakada düdük çalarken, Palabıyık 3 maç yönetti. Bu karşılaşmalarda 2 kez penaltı kararı veren Özkalfa ve Palabıyık, Özgür Yankaya'dan (3) sonra en

İlk kez düdük çaldılar

Hakemler Alper Ulusoy, Murat Özcan ve Özcan Çeliker ise ilk kez Spor Toto Süper Lig heyecanı yaşadı.

Ulusoy, Gençlerbirliği-Balıkesirspor, Özcan, Sivasspor-Gaziantepspor, Çeliker de Gaziantepspor-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçıyla Süper Lig'deki ilk deneyimlerini yaşadı.

"Üst klasman hakem" listesinde bulunan Özgüç Türkalp, Serkan Tokat, Yaşar Kemal Uğurlu, Mustafa Öğretmenoğlu, Sarper Barış Saka, Onur Karabaş, Tayfur Özkan, Hüseyin Sabancı, Ferhan Kestanlıoğlu, Suat Arslanboğa, Koray Gençerler, Murat Türker, Erkan Engin, Mustafa Aydın ve Bülent Birincioğlu da bu sezon MHK tarafından henüz tercih edilmedi.