Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Bu Trabzon çok ç'EKİCİ'

Bu Trabzon çok ç'EKİCİ'

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu beşinci maçında sahasında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımını Hüseyin Avni Aker Stadı'nda konuk etti.

Bu Trabzon çok ç'EKİCİ'

UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı garantilemek için iddiası olmayan Metalist Kharkiv'le karşılaşan Trabzonspor, dün akşam tur biletini cebine koydu. HEr iki takımın da kontrollü başladığı mücadelede ilk ciddi atak 24'te Cardozo'nun şutuyla geldi, kaleci güçlükle Goryainov kornere çeldi.

TRABZON istediği gole yine duran toptan kavuştu. 36'da Mehmet Ekici'nin soldan kullandığı kornere ön direkte Belkalem kafayı vurdu: 1-0. Cezayirli'nin bu golü bordo-mavililerin Avrupa'daki 100. sayısı oldu. Golden sonra iki takım da rahat oynamaya başladı. 41. dakikada Bosingwa sağdan ortaladı, Goryainov topu Yatabare'nin önünden zar zor uzaklaştırınca ilk yarı 1-0 bitti.

KONUK takım 2. yarıya hızlı başladı. 47. dakikada Jaja ceza alanı içerisine girdi, müsait durumda bulunan Rebenok'a pasını verdi bu oyuncu altı pas içerisinde boş kaleye topu gönderme yerine auta attı. Trabzon 2. golüne Mehmet ekici ile çok yaklaştı. Ekici'nin 52. dakikada ceza alanı üzerinden attığı sert şut yine kalecide kaldı.

MEDJANI ŞOKA SOKTU

Haberin Devamı

ERSUN Yanal ilk müdahalesini iki oyuncu değiştirerek yaptı. 59 dakikada Soner yerini Fatih Atik'e, Cardozo yerine de Sefa Yılmaz'ı aldı oyuna. Yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyen bordo-mavili takım kalesinde 68. dakikada golü gördü. Trabzon savunmasının uzaklaştıramadığı topa son vuran Homenyuk kaleci Fatih Öztürk'ün müdahalesine rağmen topu filelere gönderdi: 1-1. Bu golün şokunu atlatamayan bordo-mavililer, 77. dakikada Jaja'ya faul yapan Medjani'nin atılmasıyla 2. darbeyi yedi.

BORDO-mavililer buna rağmen turu müjdeleyen golü 87'de buldu. Sol taraftan Yatabare ortaladı, Sefa Yılmaz kafa ile indirdi, Mehmet Ekici ceza alanı üzerinden mükemmel bir vuruşla kalecinin solundan topu filelere gönderdi: 2-1. 90+3'te de Sefa Yılmaz son sözü söylerken, bordo-mavililer G.Saray zaferinin ardından Ersun Hoca'yla 2'de 2 yaptı.