Gazete Vatan Logo
Galatasaray Fırtına Aslan'ı yuttu

Fırtına Aslan'ı yuttu

2017'nin yenilgisiz takımı Trabzonspor, bu yıl çıktığı 9. maçta 7. galibiyetini Galatasaray karşısında aldı.

Fırtına Aslan'ı yuttu

SEZON başı koyduğu hedeflerinden koşar adım uzaklaşan G.Saray, Trabzon karşısında aldığı mağlubiyetle Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı da zora soktu. Sarı-kırmızılıların Tudor yönetimindeki beşinci maçında galibiyet sayısı ise sadece ikide kaldı.

G.SARAY’IN zorlu Trabzon maçı öncesi sakatlılarla başı ciddi dertteydi. Özellikle savunmada Hakan-Chedjou ikilisinin kadroda dahi olmaması, Ahmet’in de yüzde yüz oynayacak durumda olmaması nedeniyle maça kulübede başlamıştı. Tudor ise geri üçlüde zorunluluktan sadece bir orijinal stoper Semih’in yanına iki bek Carole ve Cavanda’ya forma vermişti. Ama asıl problem koskoca G.Saray bırakın rakip kaleye gitmeyi, orta sahayı bile sadece birkaç kere geçebildi

o da rakip 10 kişi kaldıktan sonra.

YÜKSELİŞTEKİ Trabzon ise Ersun Yanal yönetimindeki en etkili oyunlarından birini ortaya koydu. Girdikleri pozisyonlarda biraz daha yetenekli az daha da şanslı olsalardı sahadan daha da net bir skorla ayrılabilirlerdi: 2-0. Maça iki taraf da temkinli başladı. Ancak ev sahibi kısa sürede maçın tek hakimi haline geldi. 23’te kullanılan kornerde Castillo arka direkte vurdu. Podolski’nin çizgiden çıkarttığı N’Doye ağlara yolladı: 1-0.

Haberin Devamı

HATALAR ZİNCİRİ

İKİNCİ yarıya Trabzon golle başladı. Carole-Linnes ikilisinin hatalar zincirinde topu kapan Olcay hızlı oynadı. Yayın üzerinden harika bir vuruşla Yusuf Yazıcı farkı ikiye çıkarttı: 2-0. 5 dakika içinde iki sarı kart gören Uğur takımını 65’te 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra pozisyon bulmaya başlayan G.Saray’da Sinan Gümüş ve Rodrigues birer fırsatı kaçırınca maç 2-0 tamamlandı.