Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Fırtına liderliğe aday

Fırtına liderliğe aday

Halilhodzic yeni kadroyu oturtursa temsilcimiz bu gruptan lider şekilde çıkacak güçte.

Fırtına liderliğe aday

Her şeyden önce UEFA Avrupa Ligi'nin en golcü futbolcusu Cardozo Trabzonspor'un yıldızı. Bu da rakip takımları ürkütecektir.

Trabzonspor , iyi bir kura çekti. 1. torbadan gelen Metalist Kharkiv, o grup içindekilerden en makul seçeneklerden biriydi. Ukrayna'daki iç karışıklıkları göz önünde bulundurursak Trabzonspor, muhtemelen UEFA'ya yazılı bir başvuruda bulunacak ve deplasmandaki maçını güvenli bir şehirde oynayacaktır. Bu da temsilcimiz için bir avantaj.

BUNDAN önceki eşleşmelerde Türk takımlarına karşı iyi sonuçlar alan Metalist, Ukrayna'daki iç savaşın ardından net bir şekilde güç kaybetti. Şu an en önemli oyuncuları transferde adı Türkiye için de geçen Moledo. Trabzonspor mevcut kadrosuyla bu 3 takımı da geride bırakıp lider olacak güçte. Her şeyden önce UEFA Avrupa Ligi'nin en golcü futbolcusu Cardozo Trabzonspor'un yıldızı. Bu da rakip takımları ürkütecektir.

AYNI VARŞOVA DEĞİL

LEGIA Varşova geçen yıl da Trabzonspor'la aynı gruptaydı. Temsilcimiz iki maçta da Polonya ekibini 2-0'lık skorlarla geçmişti. Ancak görünen o ki Legia Varşova bu yıl daha güçlü. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Celtic'e 2 maçta 6 gol atmalarına rağmen cezalı oyuncu oynattıkları gerekçesiyle elendiler. Bu yıl turnuvada finalin Varşova'da olması da onlar için ayrı bir motivasyon kaynağı. Polonya temsilcisini geçmek geçen yılki gibi kolay olmayacak. Ayrıca onlar da Trabzonspor'a karşı farklı hazırlanacaklardır.

Haberin Devamı

BELÇİKA temsilcisi Lokeren, İngiliz ekibi Hull City'yi eleyerek sürpriz yaptı. Ancak Belçika Ligi'nin kalitesi son yıllarda büyük düşüş gösteriyor. Lokeren mütevazı bir kulüp. Hem ligi hem de Avrupa'yı birlikte götürecek bir kadro kalitesi yok. Trabzonspor'un Belçika deplasmanında da ciddi bir seyirci desteği olacaktır.

TRABZONSPOR, bu grubun liderlik için en büyük favorisi. Vahid Halilhodzic yeni kadroyu oturtursa temsilcimiz bu gruptan lider çıkacak güçte.