Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Fırtına Manisa'da sert esti! 4 gol...

Fırtına Manisa'da sert esti! 4 gol...

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor deplasmanda Akhisarspor'u 3-1 ile geçti.

Fırtına Manisa'da sert esti! 4 gol...

TRABZONSPOR sıkı bir galibiyet elde etti. “Büyük” avcısı Akhisar’ı hem deplasmanda hem hiç de fena görünmeyen bir futbol oynayarak ve hem de farklı yenmek iyi iş oldu. Ayrıca Ünal Hoca’nın yokluğunu da hatırlatalım...

MAÇA Akhisar hiç de Avrupa yorgunu gibi başlamadı. Özellikle soldan Josue, Güray’la yaptıkları bindirmeler Trabzon ceza alanı çevresini rahatsız etse de Hoseini, Toure merkezde zamanında müdahaleleriyle sıkıntıyı rahat kapattılar. Trabzon’un içeride oynadığı ve sonuç aldığı ikili forvet denemesini deplasmanda da göstermesi rakibin kolay inmesi nedeniyle acaba abartı mı diye sordurturken 16. dakikada Kadir’in ortasında Manu’nun karşıkarşıya kalması sorguyu derinleştirdi.

FARK YARATTILAR

ANCAK 20’den sonra Sosa’nın şefliğinde Rodellega ve Burak’ın etkili baskıları oyunun şeklini değiştirdi. Bu kez Trabzon yüklendi ama kaleci Fatih ve çıkana kadar Mustafa’nın performansları Akhisar kalesinde de sorun çıkmasını engelledi. İlk yarının iki farklı bitmesini iki duran top sağladı; 35’te Sosa serbest vuruşta vurdu ardından 42’de Rodellega’nın düşürülüşüne verilen penaltıyı Burak gole çevirdi, skor 2-0 oldu ve devre sona erdi.

Haberin Devamı

AKHİSAR 2. yarıya gol ümidiyle baskılı başladı. Josue’nin ceza alanı dışından iki şutu gününde olan Onur’da kaldı. Buna karşılık Olcay ve Yusuf’un oyuna girmesiyle toparlanan Trabzonspor 67’de Novak’la üç’ü bulunca rahatladı.

AKHİSAR’IN golü dünün en tartışmalı uygulaması VAR’la geldi. Faul atışında Burak’ın topa elle müdahalesini hakem atlasa da VAR uyumadı, penaltı kararı çıktı. Seleznyov 67’de kullandı fark iki’ye düştü. 90 dakikanın sonunda Trabzon üç golle üç puanı alan taraf oldu.