Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Fırtına sezonu kapattı

Fırtına sezonu kapattı

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Trabzonspor, evinde karşılaştığı Akhisar Belediyespor'a, 1-0 mağlup olarak kupaya veda etti.

Fırtına sezonu kapattı

Bordo-mavililerin sezonu mutlu kapatabilmek için tutunacağı tek dal olan Ziraat Türkiye Kupası macerası da hüsranla bitti. Douglao’nun 26’da attığı golle Akhisar çeyrek finale kaldı, Trabzon elendi.

EĞER bir mucize yaşanmazsa, ki bu kadar büyük bir mucize herhalde yaşanmaz, Trabzonspor için 2015-16 sezonu bitti diyebiliriz. Dün gece Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Akhisar’a yenilen bordo-mavililer, sezonun geri kalan bölümünde UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilmek için mücadele edecek.
İBRAHİM Hacıosmanoğlu’nun ardından deyim yerindeyse ‘enkaz devralan’ yeni başkan Muharrem Usta, futbolculara ödenen yüksek garanti ücretlerde kısıntıya giderek veya kontratları el yakan isimleri bordo-mavili takımdan göndererek ekonomik anlamda bir rahatlama yarattı camiada ama iş sahaya gelince yüzler bir türlü gülmek bilmiyor.
ONUR, ONUR’U DURDURDU
SÜPER Lig’de zirvede yer alan Beşiktaş ve F.Bahçe ile arasında adeta dev bir uçurum bulunan bordo-mavililerin elinde kalan tek gerçekçi hedef Ziraat Türkiye Kupası’ydı ama orada da hikâyenin sonu hüsran oldu. Sezonun flaş takımlarından Akhisar’ı son 16 turunda Avni Aker’de konuk eden Trabzon adını çeyrek finale yazdırıp 2015-16’yı en azından Ziraat Türkiye Kupası zaferiyle bitirmek istiyordu ama olmadı. 1-0 kazanan Akhisar, Fırtına’yı hedefsiz bıraktı.
TRABZON’DA Mehmet Ekici dışında önemli bir eksik yoktu 11’de; Akhisar’da ise takımın en önemli silahı, Rodallega oynamıyordu. Maçtaki tek gol 21’de geldi.
SAMİ’NİN kullandığı kornerde bomboş kalan Douglao kafayla ağları bulurken 45+1’de Onur Ayık’ın şık vuruşunu kaleci Onur Kıvrak çıkardı. 68’de Cavanda kaleyi yokladı, top direğin dibinden dışarı çıktı. 8 dakika uzatılan maçın ilk uzatma dakikasında Muğdat’ın karşı karşıya harcadığı pozisyon da gol olmayınca Trabzonspor, kupaya son 16 tunurda veda etti.

Haberin Devamı