Gazete Vatan Logo
Galatasaray Flaş yorum: PSG, Galatasaray'dan çekiniyor!

Flaş yorum: PSG, Galatasaray'dan çekiniyor!

Fransız Foot Mercato sitesinin yazarı Matthieu Margueritte, Galatasaray’ın rakibi PSG’yi yorumladı: Fransız devi, gruplara Real Madrid galibiyeti ile başladı ve liderlik şansını iyice artırdı. Galatasaray karşısına favori olarak çıkıyorlar ancak İstanbul’da kendilerini bekleyen ateşli atmosferden de son derece çekiniyorlar.

Flaş yorum: PSG, Galatasaray'dan çekiniyor!

Fransa’da herkes PSG’den bu sezon çok şeyler bekliyor. Elbette takımın tek hedefi, zaten yıllardır domine ettiği Ligue 1’in yanı sıra Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkmak ve kupayı kazanmak. Gruptaki ilk maçta İspanyol ekibi Real Madrid’i yenmeleri, onların liderlik adına iştahını bir kat daha artırmasını sağladı. Buradaki genel yorum, PSG’nin, Galatasaray ve Club Brugge’ü de yenerek liderliği kapacağı yönünde. Teknik direktör Thomas Tuchel’in öğrencileri, 3 puan parolasıyla sahaya çıkacak ancak Türk Telekom Stadı’ndaki ateşli atmosferden de son derece çekiniyorlar. PSG’nin zayıf yönü, henüz tam olarak takım oyununu ortaya koymaması. Eğer Meunier oynarsa, sağ kanatta hücuma çıkarken savunmada boşluk veriyor.

Üç isim çok önemli...

PSG, Galatasaray’ın 50 bin taraftarının gücüyle büyük bir motivasyon sağlayacağını ve baskı kurmaya çalışacağının farkında. PSG, maç boyunca topun kendilerinde kalmasını isteyecektir. Tuchel, takımın liderleri olarak savunmada Thiago Silva, orta alanda da Verratti ve Marquinhos’u görüyor. Kaleye Navas’ın gelmesi, takım için çok önemli oldu. Sonunda Paris ekibi, Şampiyonlar Ligi için çok önemli iki kaleciye (Diğeri Sergio Rico) sahip. Elbette hücumda topların buluşacağı isimler Angel Di Maria ve Mbappe’nin de neler yapacakları, maçın kaderini direkt etkileyecektir.

Haberin Devamı