Gazete Vatan Logo

Formula 1'de şampiyonluk son yarışa kaldı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 20. yarışı Brezilya Grand Prix'sini kazanan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, sezonun 9., kariyerinin 52. zaferini elde etti.

Formula 1'de şampiyonluk son yarışa kaldı

Formula 1 sezonunun 20. mücadelesi, Sao Paulo'nun 4 bin 309 metrelik Jose Carlos Pace Pisti'nde, 71 tur üzerinden yapıldı.

Brezilya Grand Prix'sine "pole" pozisyonundan başlayan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, yoğun yağmur altındaki yarışın sonuna kadar zirveyi bırakmadı ve Brezilya pistinde ilk galibiyetini de almış oldu. Yarışta iki kez "kırmızı bayrak" kuralı uygulandı ve mücadeleye ara verildi. Yağmur nedeniyle oluşan kazalar sonrası 5 kez güvenlik aracı piste girdi ve yarış 3 saat sürdü.

Mücadeleyi ilk sırada bitiren Hamilton, sezonun 9., kariyerinin 52. birinciliğine ulaştı. Hamilton'ın gerisinde kalan takım arkadaşı Nico Rosberg 2. sırada yer alırken Red Bull-TAG Heuer pilotu Max Verstappen ise 3. oldu.

Bu sonuçla puanını 355 yapan sürücüler klasmanı ikincisi Hamilton, sezonun bitimine bir yarış kala takım arkadaşı Rosberg ile arasındaki farkı 12'ye indirdi.

Öte yandan, Lewis Hamilton 52. zaferine ulaşarak en fazla grand prix kazanan pilotlar genel sıralamasında Alain Prost'u geçerek ikinciliğe yerleşti. Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher ise 91 grand prix birinciliğiyle bu kategoride ilk sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu arada kariyerini sezon sonunda noktalayacağını duyuran Brezilyalı sürücü Felipe Massa, 48. turda yarış dışı kaldı. Evinde son kez yarışan Massa gözyaşlarına hakim olamazken, seyirciler 35 yaşındaki pilota sevgi gösterisinde bulundu.

Sezonun 21. ve son yarışı Abu Dabi Grand Prix'si 27 Kasım'da koşulacak.

İlk 10

Yarışı ilk 10 sırada bitiren pilotlar şöyle:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

2. Nico Rosberg (Mercedes)

3. Max Verstappen (Red Bull-TAG Heuer)

4. Sergio Perez (Force India-Mercedes)

5. Sebastian Vettel (Ferrari)

6. Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari)

7. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)

8. Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer)

9. Felipe Nasr (Sauber-Ferrari)

10. Fernando Alonso (McLaren Honda)