Gazete Vatan Logo
Formula 1 Formula 1 heyacanı başlıyor

Formula 1 heyacanı başlıyor

Hafta sonunda Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda yeni sezonda 11 takım, 13 farklı ülkeden 22 pilot mücadele edecek.

Formula 1 heyacanı başlıyor

Hafta sonunda Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda yeni sezonda 11 takım, 13 farklı ülkeden 22 pilot mücadele edecek.

Son iki yılın şampiyonu Büyük Britanyalı Lewis Hamilton ve takım arkadaşı Alman Nico Rosberg, yine Mercedes adına yarışacak.

Dört kez dünya şampiyonluğu yaşayan Alman Sebastian Vettel ve Fin pilot Kimi Raikkonen, bir kez daha Ferrari'nin sürücü koltuğunda oturacak.

ALMANLAR BAŞI ÇEKİYOR

Formula 1'de 21 yarışın yapılacağı 2016 sezonunda 4 sürücüyle en çok Alman pilot yer alacak. Büyük Britanya'dan 3, Brezilya, İspanya, Meksika ve Finlandiya'dan ikişer, Danimarka, İsveç, Avustralya, Endonezya, Rusya, Hollanda ve Fransa'dan birer pilot piste çıkacak.

8 TAKIM PİLOT DEĞİŞTİRMEDİ

Yeni sezonda mücadele edecek 11 takımın 8'i pilotlarında değişikliğe gitmedi. Mercedes, Ferrari, McLaren Honda, Force India, Red Bull, Sauber, Toro Rosso ve Williams takımları, yeni sezonda geçen yılki pilotlarına yer verecek.

Mercedes'te Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, Ferrari'de Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen, Force India'da Sergio Perez ve Nico Hulkenberg, McLaren Honda'da Fernando Alonso ve Jenson Button, Red Bull'da Daniel Ricciardo ve Daniil Kvyat, Sauber'de Marcus Ericsson ve Felipe Nasr, Toro Rosso'da Max Verstappen ve Carlos Sainz Jr, Williams'ta Felipe Massa ve Valtteri Bottas yarışmaya devam edecek.

Haberin Devamı

3 YENİ PİLOT VAR

Formula 1'de 2016 sezonunda 3 pilot ilk kez sahne alacak. Renault'da Büyük Britanyalı Jolyon Palmer, Manor'da Rio Haryanto ve Pascal Wehrlein ilk kez Formula 1 deneyimi yaşayacak.

3 PİLOT AYRILDI

Sezon öncesi Formula 1'den Venezuelalı Pastor Maldonado, Büyük Britanyalı Will Stevens ve İspanyol Roberto Merhi olmak üzere 3 pilot ayrıldı. Haas takımı yeni sezonda şampiyonaya dahil oldu. Renault da Lotus'u devralarak tekrar takım olarak şampiyonaya giriş yaptı. Marussia ise Manor adıyla yolculuğuna devam etme kararı aldı.

Geçen sezon McLaren Honda'nın test pilotluğunu yapan Danimarkalı Kevin Magnussen, bu yıl Renault adına yarışacak. Lotus'un Fransız sürücüsü Romain Grosjean ise Haas takımında görev yapacak.

Haberin Devamı

2016 sezonunda yarışacak takımlar ve pilotları şöyle:

Mercedes: Lewis Hamilton (Büyük Britanya), Nico Rosberg (Almanya)

Red Bull: Daniel Ricciardo (Avustralya), Daniil Kvyat (Rusya)

Ferrari: Sebastian Vettel (Almanya), Kimi Raikkonen (Finlandiya)

McLaren Honda: Jenson Button (Büyük Britanya), Fernando Alonso (İspanya)

Force India: Nico Hulkenberg (Almanya), Sergio Perez (Meksika)

Toro Rosso: Max Verstappen (Hollanda), Carlos Sainz Jr (İspanya)

Haas: Romain Grosjean (Fransa), Esteban Gutierrez (Meksika)

Sauber: Marcus Ericsson (İsveç), Felipe Nasr (Brezilya)

Renault: Kevin Magnussen (Danimarka), Jolyon Palmer (Büyük Britanya)

Williams: Felipe Massa (Brezilya), Valtteri Bottas (Finlandiya)

Manor: Rio Haryanto (Endonezya), Pascal Wehrlein (Almanya)