Gazete Vatan Logo
Formula 1 Formula 1'i karıştıran karar!

Formula 1'i karıştıran karar!

Formula 1 takımı Red Bull, Rusya GP'sinde Ferrari pilotu Sebastian Vettel'e art arda iki kez çarpan pilotu Daniil Kvyat'ı takımdan göndererek 18 yaşındaki Max Verstappen'e Red Bull direksiyonunu verme kararı aldı.

Formula 1'i karıştıran karar!

Sezonun dördüncü yarışı olan Rusya GP'sinin başlarında Sebastian Vettel'e art arda iki kez çarpan ve büyük eleştirilen alan Red Bull pilotu Daniil Kvyat'ı pilot takımı Toro Rosso'ya gönderme kararı alan Red Bull, Toro Rosso sürücüsü, 18 yaşındaki Max Verstappen'i takıma aldı.

Red Bull takımı yöneticilerinden Helmut Marko, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Verstappen çok genç ve geleceği olan bir sürücü. Onun önünü açmak istedik. Öte yandan Kvyat'ı bu kötü gündemden uzaklaştırmak amacıyla bu yönde bir karar aldık." diye konuştu.

Red Bull'un yeni pilotu Verstappen ise; "Şimdilik kısa olan kariyerimde büyük bir adım attım. Gelen şansı en iyi şekilde değerlendireceğim. Takıma, bana güvendikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

BUTTON'DAN KVYAT'A DESTEK

Öte yandan McLaren pilotu Jenson Button, kötü geçen Rusya GP'sinin ardından Kvyat'ın takımdan gönderilmesini attığı bir tweet'le eleştirdi. Twitter hesabından; "Gerçekten mi? Tek bir kötü yarış ve Kvyat'ı gönderdiler. Bundan önceki yarışta çıktığı podyum ne olacak?" yazan Button, Red Bull'un aldığı karara karşı çıktı.

Haberin Devamı