Gazete Vatan Logo
Futbol Formula gibi Off-Road!

Formula gibi Off-Road!

11 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen Off-Road 2. ayağında, binlerce seyirciyi Kemerburgaz’a topladı

Formula gibi Off-Road!

İstanbul Off-Road Kulübü’nün organize ettiği İSOFF CHALLENGE, 11 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen 2. ayağında, binlerce seyirciyi Kemerburgaz’a topladı. Tüm yarışçıların F1 düzeninde aynı anda start aldığı yarışta, zevkle izlenen mücadelenin sonunda birincilik kupasını Suzuki Vitara ile yarışan Hüseyin Afşar – Hürriyet Girit ekibi aldı.

Yarışın startı ile birlikte bir buçuk saat ve 20 tur sürecek bir heyecan başlamış oldu. Yarışçılar dalga dalga ilk dik rampaları kat ederken; seyirciler nefes kesen ikili mücadeleleri, taklaları, sorun yaşayıp Pit’e giren araçları, etap içinde kalan yarışçıları takip etmek ve destekledikleri ekiplere moral vermek için parkurda koşturdular.



Start’ın ardından daha ilk metrelerde başlayan büyük rekabet, bu tarz parkur yapısı için çok uygun olan aracı ile Can Tahincioğlu’nun aradan sıyrılıp, rakiplerine fark atmaya başlaması ile sonuçlandı. Kenan Çarpışantürk arayı kapatmak için tüm hünerini sergilerken, Hüseyin Afşar, Ali Gökhan Yazıcı, Sadık Vefa, Ahmet Ergun, Tarık Gökbay, Cengiz İnceli, Arda Gürayman gibi deneyimli pilotlar toz duman içinde süren yarışta parkurda kalmak ve rakiplerini geçmek için uğraş verdiler.

Arka arkaya bir çok yarışçı takla atarak, diferansiyel kopararak, rot kırarak yarış dışı kalırken, son tura girildi. Son turda yarışın bitimine çok az kalmışken, yarışı bir tur önde götüren Tahincioğlu’nun aracı mekanik arızadan ötürü etabın içinde stop edince heyecan dozu iyice yükseldi. Arayı kapatan Çarpışantürk öne geçti, bu arada Tahincioğlu da engeli geçmeyi başarıp yarışa geri döndü, ancak birkaç yüz metre sonra yine takıldı. Diğer favori ekipler de finiş çizgisine doğru mesafeyi kat ettikçe seyirciler damalı bayrağı ilk kimin göreceğini merak ederek finiş çizgisine akın etmeye başladılar. Çarpışantürk çizgiyi ilk geçen pilot oldu. Ancak yarış sırasında kural ihlali yaptığı için diskalifiye edildi.



Yarışın sonunda kupa 1:17:53’lük derecesi ile, Suzuki Vitara ile yarışan Hüseyin Afşar – Hürriyet Girit ekibinin oldu. İkinci Jeep CJ7 ile yarışan Sadık Vefa – Murat Taşlıdağ olurken, 3.lük Kupası Suzuki Jimny ile yarışan Arda Gürayman – Serdar Uludağ’a gitti.
Katılan 18 ekibin 11’i çeşitli mekanik arızalar sonucu finiş çizgisine ulaşamadılar.

Haberin Devamı