Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Formula'nın en hızlısı Maldonado

Formula'nın en hızlısı Maldonado

Venezuelalı pilotu Maldonado, Meksika'da saatte 366,4 km süratiyle 2015 sezonunun en yüksek hıza ulaşan sürücüsü oldu

Formula'nın en hızlısı Maldonado

Formula 1 takımlarından Lotus-Mercedes'in Venezuelalı sürücüsü Pastor Maldonado, Meksika yarışında saatte 366,4 km sürate ulaşarak bu yılın en yüksek hıza çıkan sürücüsü oldu.

Beş yıldan bu yana Formula 1'in resmi lastik tedarikçisi Pirelli, 2015 sezonunun istatistik verilerini açıkladı.

Maldonado'nun en yüksek hıza ulaştığı şampiyona boyunca Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton da İtalya Grand Prix'sindeki saatte 235,9 km süratiyle en yüksek ortalama hıza ulaştı.

Son iki sezonda üst üste olmak üzere 3 şampiyonluğu bulunan Hamilton, 19 kez en hızlı turu atarak bu alanda zirveye yerleşti. Büyük Britanyalı sürücü ayrıca, 587 tur boyunca lider kalmayı başardı.

En agresifi Verstappen

Toro Rosso'nun 18 yaşındaki Hollandalı pilotu Max Verstappen, sezon boyunca 49 girişimle en fazla geçiş hamlesi yapan sürücü olarak dikkati çekti.

Formula 1'in en genç pilotu Verstappen'in 49, takım arkadaşı Carlos Sainz'ın 45 girişimi, Toro Rosso'nun 94 geçiş ile en çok geçiş yapan takım olmasını sağladı.

Haberin Devamı

Şampiyonada bu yıl 706 kez "pit stop" gerçekleştirildi. Yarış başına ortalama 37,1 pit stop'un yapıldığı sezonda her bir pilot ortalama 1,88 pit stop'a girdi. En çok pit stop, 60 defa ile Macaristan'da, en az 17 kez ile Avustralya'da kayıtlara geçti.

En uzunu Singapur, en kısası İtalya

Ferrari'nin Alman sürücüsü Sebastian Vettel'in birinci sırada tamamladığı Singapur Grand Prix'si, 2 saat 1 dakika 22 saniye ile sezonun en uzun süren yarışı olarak ön plana çıktı.

Hamilton'ın galip geldiği İtalya'nın Monza kentinde gerçekleştirilen sezonun en kısa yarışı ise 1 saat 18 dakika sürdü.