Gazete Vatan Logo
Futbol Forvete gerek yok, savunmacı alalım

Forvete gerek yok, savunmacı alalım

Tayfur Havutçu, Beşiktaş yönetimine sunacağı raporu açıkladı:

Forvete gerek yok, savunmacı alalım

Tayfur Havutçu, “Yabancı forvet transferiyle ilgili spekülasyonlara gülüyorum” dedi, Beşiktaş yönetimine sunacağı raporu açıkladı:

“Holosko, Tabata, Fink hâlâ bizim oyuncumuz.. 13 yabancımız var. Forvette sıkıntı yok.. Esas derdimiz defansta.. İ.Toraman ve Ekrem sakat sakat oynuyor, İsmail’in yedeği yok, Ersan kiralık.. Yabancı transferini savunmaya yapmalıyız.”

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, camianın yaşadığı Forlan heyecanının yersiz olduğunu, muhteşem cümlelerle anlattı. Her cümlesinde mantık barındıran, oldukça cesur ifadelerle siyah-beyazlıların geleceğini ve olası transfer politikasını anlatan Havutçu’nun sözleri şöyle:

“BAKIYORUM da Forlan ismi havalarda uçuşuyor.. Galiba kimse Beşiktaş’ın yabancı sayısının 12-13 olduğunun farkında değil.. Bu takımın kadrosunda Tabata, Holosko, Fink var..

Bunların hepsinin sözleşmesi devam ediyor. Hiçbirine henüz teklif gelmedi. Sezon sonu sözleşmesi biten Bobo ve Ekrem var. Bizim forvet ve yabancı futbolcularımızla hiçbir sıkıntımız yok. Bizim yalnızca eksiğimiz defansta.. Buna da eksik diyemeyiz, takviye etmek ve yedek almak zorundayız. Kaliteyi artırmalıyız. Örneğin solda İsmail tek başına..

Beşiktaş sezonda 40-50 maç oynuyor ortalama. Sol bekte bir futbolcuyla yola çıkamazsınız.

ERSAN bizde kiralık ve uzun süren sakatlığı var. Ferrari’nin durumu malum.. İbrahim Toraman bir topuğundan ameliyat oldu, diğer topuğunda da kemik büyümesi devam ediyor. Ama özveriyle oynuyor. Oysa İbrahim Toraman’ın şimdiye kadar ameliyat olup, tedaviye başlaması lazımdı. O bu takımın kaptanı ve içinde bulunduğu duruma rağmen yüksek özveride bulunuyor.

‘ÖNCE KUPA GELSİN DE’

SAĞ bekte ise Ekrem Dağ ve Erhan’ın hem sözleşmeleri bitiyor hem de Ekrem sakatlandığı dönemlerde anatomik yapısı olarak beklenenden 2 kat yavaş iyileşiyor. Bu saydıklarımın hepsi çok iyi futbolcular. Ama uzun maratonda defans hattına takviye yapmak lazım.

BİZ şu ana kadar transfer çalışması yapmadık. Uzun süredir Beşiktaş’a hem formasını giyerek hem kaptanlık pazu bandını takarak hem de teknik direktörlerin yanında görev alarak hizmet ettim. Her zaman Beşiktaş’ın iyiliği için görüş bildirir ve çalışırım. Transfer raporumuzu ve çalışmalarımızı mayıs ayının ortasına göre düzenliyoruz ve buna göre rapor hazırlıyoruz. Kısmet olur da kupada final oynayarak Ziraat Türkiye Kupası’nı müzeye götürdükten sonra transferlere başlarız. Bugün için kurulmuş takım sabittir ve bu takımla sezon sonuna kadar gidileceği herkes tarafından bilinmektedir.”

FERRARI’YE KIZGIN!

Tayfur Havutçu gece hayatıyla ön plana çıkan Ferrari’nin bir
türlü tam kapasiteyle oynamadığından dert yanıyor..

Havutçu iskeleti bozmuyor

28. haftanın kapanış mücadelesinde Kasımpaşa’yla karşılaşacak olan Beşiktaş’ta teknik direktör Tayfur Havutçu ‘kazanan 11’in iskeletini bozmuyor. Hafta içinde kupadaki G.Antep maçının kadrosunun uyumundan memnun kalan genç hoca, sadece cezası biten Sivok’u 11’e monte edecek. Sakatlığı yüzünden bugün kadroda olmayan Guti’nin yokluğunda orta alanı Necip-Ernst-Aurelio 3’lüsünden kurmayı planlayan Tayfur Hoca’nın gol beklediği oyuncular ise Simao, Quaresma ve Almeida olacak. Geçen haftaki Sivas maçında cezası nedeniyle takımı yalnız bırakan Rüştü’nün bugün de ağrıları yüzünden görev yapacağı maç öncesi Ekrem ve Ferrari’nin de cezası sürüyor.

3 YILDIZ SINIRDA

BU arada Beşiktaş’ta sarı kart cezası sınırında bulunan Quaresma, İsmail, Ernst ve Nobre, bugün sarı kart görmeleri halinde 29. haftadaki G.Birliği karşılaşmasında forma giyemeyecek.

RIDVAN KORKUTTU!

Kasımpaşa hazırlıklarını dün tamamlayan Beşiktaş’ta, pas çalışması sırasında Doğukan ile çarpışan Rıdvan idmanı bitiremedi.

Haberin Devamı