Gazete Vatan Logo
Futbol Forvetsiz kadro sürpriz olmaz

Forvetsiz kadro sürpriz olmaz

Alternatif oyun formatları üzerinde duran Terim, 4-2-3-1’in yanı sıra Selçuk İnan ve Ozan’ın önünde 4 farklı ismi denedi.

Forvetsiz kadro sürpriz olmaz

ÇEK Cumhuriyeti ile deplasmanda karşılaşacak olan A Milli Takım’ın son yaptığı taktik idmanında Fatih Terim yeni oyun formatları üzerinde durdu. Zaman kaybetmeden taktik çalışmaya başlayan milliler idmanlarda 4-2-3-1 sistemini denerken forvetsiz oyun planı da Terim’in bir başka sürprizi oldu.

KALEDE Volkan, savunmada Caner, Hakan Balta, Serdar Aziz ve Şener dörtlüsünün önünde Selçuk ve Ozan yer aldı. Bu oyuncuların önünde ise tamamen araya kaçan ve hareketli olan oyuncu grubu seçildi. Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan, Volkan Şen ve Arda. Bu 4 oyuncu forvet oynamayan ama hem forvete yakın hem de araya katedecek özelliklere sahip oldukları için Terim tarafından özellikle tercih edildi.

BU alışma formatının dışında Volkan Şen’in yerine Umut as formayı kaparak tek forvetli 4-2-3-1’e dönüldü. Terim’in rakibin hamlelerine karşı her türlü taktiği denediği ve sürpriz bir sistemle sahaya çıkabileceği gelen bilgiler arasında.

‘Rakibi sıkıştırın’

İDMANLARDA Fatih Terim’in uyarıları dikkatlerden kaçmadı. Oyuncularına her yerde ve her fırsatta öğütler verip idmanlarda sert bir üslupla konuşan Terim istediği taktiği anlatırken, “Çek Cumhuriyeti maçında kayıtsız şartsız nerede olursanız olun, rakibinizi sıkıştırın. Taç bile atsalar bu sıkıştırma olmalı.
BİRBİRİNİZE yakın ve yerden oynayın. Topu gereksiz yere havaya kaldırmayın, mümkün mertebe yerden oynayalım. İyi savunma çok önemli. İyi savunma ve hızlı hücum. Sabırlı olacağız, hızlı hareket edeceğiz” dedi.
TECRÜBELİ hoca motivasyon konuşmalarında ise “Her zaman diyorum biz bitti demeden bitmez. Şu an kozlar bizim elimizde. Kendi göbeğimizi kendimiz keselim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı