Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 10'dan daha büyüğü yok!

10'dan daha büyüğü yok!

Fransa Açık finalinde Wawrinka’yı mağlup eden Rafael Nadal bir grand slam turnuvasında 10 kez şampiyonluk yaşayan ilk tenisçi oldu.

10'dan daha büyüğü yok!

6-2, 6-3 ve 6-1’lik skorlarla sonuca ulaşan İspanyol raket turnuva boyunca set dahi kaybetmedi. Toprak kortun kralı, Roland Garros’da bu yıl rakiplerine sadece 35 oyun verdi.

ÖYLE bir final ki, maçtan çok Rafael Nadal’ı yazmak lazım. Üstelik büyük harflerle. Sadece finale değil, bütün yıla damga vuran bir tenisle hem oyununu her geçen maç bir üst seviyeye taşıdı, hem de ‘Rafael Nadal artık geriye dönemez’ denilen bir yılda 10. Roland Garros şampiyonluğuna ulaştı. Üstelik hiç set kaybetmeden. Her ne kadar set kaybetmeden şampiyon olma kısmına -daha önce iki kez başarmış olduğu için- aşina olsa da bu turnuvada 6’sı finalde olmak üzere yalnızca 35 oyun kaybetti. Ve neticede kral, toprağına geri dönüşünü bir gland slam ile daha taçlandırmış oldu.
PEKİ bu final geride kalırken Nadal başka neler başardı? Bir grand slam’i 10 kez kazanmayı başarmış ilk tenisçi oldu. 15. Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı ve 18 şampiyonluğu bulunan Federer’e biraz daha yaklaştı. Fransa Açık’taki galibiyet-mağlubiyet karnesi 79/2 oldu. Pete Sampras ile beraber 10’lu 20’li ve 30’lu yaşlarda Grand Slam kazanan 2. raket oldu.
NE YAPTIYSA OLMADI!
VE daha neler neler. 2015 şampiyonu Wawrinka’yı sahadan silerken ve bütün servis oyunlarını kazanırken mükemmele yakın oynadı İspanyol raket. Andy Murray’ye karşı 5 setlik yarı final belli ki İsviçreli’yi yormuştu zira Nadal’ın güçlü forehand ve backhandleri karşısında tamamıyla çözümsüz kaldı. O kadar ki, raket mi parçalamadı, topu yemeye mi kalkmadı... Ama ne yaptıysa olmadı.
FEDERER’DEN sonra Nadal da küllerinden doğduğu bu sezona 2 Masters’ın üstüne artı bir grand slam ekledi üstelik yılın sadece ilk 6 ayı geride kalmışken. Şimdi sırada Wimbledon ve US Open var. Es geçtiği toprak sezonunun ardından bakalım Fedex çim sezonunu da domine edecek mi veya Nadal topraktan sonra çimi de bir kez daha fethedebilecek mi?

Haberin Devamı