Gazete Vatan Logo
Futbol Fransa’ya 3 dakika yetti!

Fransa’ya 3 dakika yetti!

2. dakikada Brady penaltıdan İrlanda’yı öne geçirirken ilk yarı boyunca Fransa da uykudaydı. 58’de kafa vuruşuyla takımını kendine getiren Griezmann, 61’de bu kez hızlı hücumda Fransa’yı öne geçirdi, 66’da da Duffy’nin kırmızı kart görmesine neden olan Griezmann Fransa’ya çeyrek final biletini getirdi

Fransa’ya 3 dakika yetti!

YENİ statü ile kendini önce Avrupa Şampiyonası’nda ardından da 2. turda bulan takımlardan biri olan İrlanda Cumhuriyeti maçın 1. dakikasında bulduğu penaltı ile maça da önde başladı! Pogba’nın rakibini düşürmesi ile gelen fırsatı Robbie Brady ile 2. dakikada ağlara gönderen İrlanda, savunma kurgusunu daha da şiddetli hale getirmek için büyük bir fırsat yakaladı.

FRANSA, golün ardından hemen toparlanıp oyunun hakimiyetini eline aldı, rakip savunmayı da rahatsız etmeye başladı. Fakat ne kanat ataklarında ne de ortadan Kante-Poogba ikilisi ile geliştirilen pozisyonlarda bir türlü sonuç aşamasına gelemedi Fransız hücumcular.

İLK yarıda rakip kaleye yönelik hamleleri zayıf kalan Fransızlarda ikinci yarıda baskı daha da artınca ilk boşluk 58’de geldi. Penaltı noktası civarına gelen ortayı Atletico Madridli oyuncu ders niteliğindeki bir kafa vuruşu ile ağlara yollarken ev sahibi ülkeye de nefes aldırıp kolay teslim olmayacaklarının mesajını verdi.

ATAKLARI HEBA ETTİLER!

GELEN gol kale duvarlarının yıkılmasına neden olurken İrlanda da en büyük hatayı savunma kurgusun bozarak gol bulamaya yönelerek yaptı. Varlığı yokluğu belli olmayan Grioud, 61’de hızlı hücuma çıkan Griezmann’a topu ceza sahasının içine doğru indirirken günün yıldızı bir kez daha ağları bulup Fransa’yı 2-1’lik galibiyete ulaştıran topu ağlara yolladı.

Haberin Devamı

AÇILAN İrlanda savunması Griezmann’ın da iştahını kabarttı. 66’da Shane Duffy, ceza sahasına girmek üzere olan son adam halindeki Griezmann’ı düşürürken kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Fransa galibiyetin de rahatlığı ile rakip yarı sahayı her fırsatta hızlı geçse de heba edilen fırsatlar jeneriklerdeki yerini aldı, sonuç değişmedi: 2-1.