Gazete Vatan Logo
Futbol Fransız ihtilali

Fransız ihtilali

Ev sahibi olduğumuz turnuvada bizi 2. turda eleyen Fransa zafere ulaştı. 120 dakikası golsüz tamamlanıp penaltılara giden finalde Uruguay’ın iki penaltısına izin vermeyen Alphonse Areola,

Fransız ihtilali

Turnuvada ‘ağabey’ kıvamında olan Fransa’nın başında U-20 yazmasa ilk 20 dakika bitmeden FIFA’ya itirazlar yağardı.. Fransa, Uruguay karşısında da ilk bölümde mutlak hakimiydi sahanın. İlk yarının son 10 dakikasında Uruguay, Fransa savunmasını sarsarken onlara Areola direndi. 2. yarıda hareket bekleyenler yanıldı, iki takım da iftar sonrasında ‘uyuklar’ vaziyetteydi. Uruguay’ın gol silahı Lopez 66’da bencilliğinin kurbanı olup maçın en tehlikeli pozisyonunu harcadı.

Maçın uzatmalarında fizik olarak Fransa’nın gerisinde olacağı iddia edilen Uruguay kâbus görmedi. Fransızlar, kulüp takımlarında düzenli oynayan isimlerden kurulu. Bu da kendilerini finale taşıyan en önemli artıydı. Uzatmalarda bu farkın ortaya çıkmasını beklesek de Uruguay’ın hocası Verzeri rakibini iyi okuyup adım attırmadı.

Sönük geçen maçın penaltıları en heyecan verici anlarıydı karşılaşmanın. Fransa kalecisi Areola, kurtardığı 2 penaltı ile ülkesini tarihinde ilk kez bu turnuvada şampiyonluğa ulaştırırken Fransa da ‘geleceğin takımı nasıl oluşturulur’ onun dersini verdi. Şampiyon Fransa’nın teknik patronu Mankowski 10 yıldır milli takımların alt yapılarıyla ilgileniyor. Bu oyuncuları ‘A takım’ seviyesine yükseltmek için adım adım hazırlanırken 2-3 sezon içinde kimlerin Fransa a Milli Takım forması giyeceğini göreceğiz. Bir de Türkiye U-20 takımı ile 2-3 sezon sonraki kendi A takımımızı karşılaştıracağız. Aradaki fark işte o zaman ortaya çıkacak.

Uruguay’a finalde yine hüsran

Ev sahibi olduğumuz U-20 Dünya Kupası’nda Fransa’ya penaltı atışları sonunda mağlup olan Uruguay, bu turnuvada ikinci kez finalden boynu bükük ayrılmış oldu. Daha önce 1997’de Malezya’da oynanan U-20 Dünya Kupası finalinde Arjantin’e 2-1 yenilen Uruguay yine ikincilikle yetinmişti.

Kenardan gelen Bosetti 47 dakika oynayabildi

Fransa'nın orta saha oyuncularından Alexy Bosetti, dün yedek başladığı finalde oyuna sonradan girmesine rağmen bitiş düdüğünü duyamadı. 65’te Bahebeck’in yerine oyuna girdi ancak 112’de sakatlanan 20 yaşındaki oyuncu, yerini Axel Ngando’ya bırakmak zorunda kaldı.


İşte penaltı atışları:

Fransa

Pogba
Veretout
Ngando
Foulquier

Uruguay

Velazquez(Kaçırdı)
De Arrascaeta (Kaçırdı)
Olaza

Haberin Devamı