Gazete Vatan Logo
Futbol Futbol bayramı başlıyor

Futbol bayramı başlıyor

Fikstür çekildi. Lig Ramazan Bayramı’yla açılıp, Gençlik ve Spor Bayramı’yla kapanacak

Futbol bayramı başlıyor

TFF 1. Başkan Vekili Özerten: “Bayramların hoşgörüsüyle, asaletiyle, mutluluğuyla, centilmenliği ve de doyulmaz güzelliğiyle Türk futbolunun da bayramı olsun istedik ve şimdiden 19 Ağustos ‘Futbol Bayramı’ olsun istiyoruz.”

2012-13 ile birlikte 54. sezonun yaşanacağı Spor Toto Süper Lig’de fikstür dün çekildi. 3 Temmuz 2011 yılında başlayan futbolda şike soruşturması nedeniyle konuyla ilgili adı geçen-geçmeyen birçok kulüp için 2011-12 oldukça sıkıntılı geçerken, yeni sezonla birlikte en büyük temenni sadece futbolun konuşulması. 19 Ağustos’ta Ramazan Bayramı ile başlayıp, 19 Mayıs’ta Gençlik ve Spor Bayramı ile sona erecek olan ligde devre 23 Aralık 2012’de bitecek. 2. yarı ise 20 Ocak 2013’te başlayacak.

DÜNKÜ fikstür çekiminde konuşan TFF 1. Vekili Ufuk Özerten, yeni sezonda futbol bayramının yaşanmasını umduklarını ve bu nedenle başlangıç ve bitiş tarihlerinin bu nedenle bayramlara denk geldiğini belirtirken şunları söyledi:

“BAYRAMLARIN hoşgörüsüyle, asaletiyle, mutluluğuyla, bayramların centilmenliği ve de doyulmaz güzelliğiyle Türk futbolunun da bayramı olsun istedik ve şimdiden 19 Ağustos ‘Futbol Bayramı’ olsun istiyoruz.

‘SEVGİ YILI OLACAK’

ÇOK zor bir süreçten geçerek bugünlere geldik. Olağanüstü bir sezon yaşadık. Olağanüstü olaylar, olağanüstü kararlar, olağanüstü eleştiriler, olağanüstü övülmeler ve hatta bazen olağanüstü dövülmeler de oldu.

BU yıl futbolu sevme yılı. 2012-13 sezonu futbolda sevinç yılı olacak. Güzellikleri anlatma, yaşatma yılı olacak. 34 hafta boyunca oynanacak 306 maçta futbolun güzelliklerini konuşalım, centilmenliği konuşalım istiyoruz. 2012-13 sezonunun bayramla başlayarak, bayramla biterek, gelecek sezonlara örnek olmasını diliyoruz.”

Kanarya’nın 2 derbisi sessiz!

DÜN çekilen 2012-13 fikstüründen en zararlı çıkan takım F.Bahçe oldu. Geçen sezon Süper Final’de Şükrü Saracoğlu’nda oynanan ve şampiyonluğu G.Saray’a kaptırdıkları karşılaşmanın ardından çıkan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu‘ndan 5 maç seyircisiz oynama cezası (6 maçtı, 5’e düşürüldü) alan sarı-lacivertliler, yeni sezonun 5. haftasındaki Trabzon ve 7. haftadaki Beşiktaş derbilerinde ‘12 adımın’ itici gücünden mahrum kalacak.

YANİ sarı-lacivertli taraftarlar 2012-13 sezonunun ilk yarısında Kadıköy’de hiç lig derbisi izlemeyecek.

‘Yeniden biz şampiyon olalım’

KURA çekimi ardından konuşan 3 Büyükler’in temsilcileri ise şunları söyledi:

- LÜTFİ ARIBOĞAN (G.Saray): “Takımımızın hem Avrupa’da hem Türkiye’de başarılı olacağı, yeniden şampiyon olacağı bir sezonun yaşanmasını arzu ediyorum.”

- TURGUT ACAR (F.Bahçe): “F.Bahçe, sahaya kazanmak için çıkar. 5 maç seyircisiz oynamak bizi olumsuz etkilemez.”

- TAMER KIRAN (Beşiktaş): “Sıkıntılı bir lig yaşadık. Bunun üzerine yepyeni bir heyecan, taptaze bir başlangıç diliyorum.”

1. HAFTA

G.Antep-Sivas
Karabük-Trabzon
G.Saray-Kasımpaşa
Elazığ-F.Bahçe
İstanbul BŞ-Beşiktaş
Kayseri-Bursa
G.Birliği-MP Antalya
Eskişehir-Akhisar Bld.
Mersin İdy.-Ordu

2. HAFTA

Trabzon-Elazığ
Akhisar Bld.-G.Birliği
MP Antalya-Kayseri
Bursa-İstanbul BŞ
Kasımpaşa-Karabük
F.Bahçe-G.Antep
Sivas-Mersin İdy.
Beşiktaş-G.Saray
Ordu-Eskişehir

3. HAFTA

Mersin İdy.-Eskişehir
Elazığ-Kasımpaşa
İstanbul BŞ-MP Antalya
G.Antep-Trabzon
Karabük-Beşiktaş
G.Saray-Bursa
G.Birliği-Ordu
Sivas-F.Bahçe
Kayseri-Akhisar Bld.

Haberin Devamı