Gazete Vatan Logo
Futbol Futbolcuları taşıyan uçak düştü

Futbolcuları taşıyan uçak düştü

Bolivya'dan kalkan ve Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında dağlık bölgeye düşen uçaktan kötü haber geldi. 77 ölü.

Futbolcuları taşıyan uçak düştü

Kolombiya'da uçak kazasında 76 kişi hayatını kaybederken 5 yolcu kurtarıldı. Kurtalılan yolculardan biri hastanede hayatını kaybetti. Ölenlerin sayısı 77'ye yükseldi.

Chapecoense'nin uçak kazası geçirmesi nedeniyle Brezilya'da 3 gün yas ilan edildi!

Venezuela kökenli LAMIA Havayolları'na bağlı RJ85 tipi bir yolcu uçağı, Bolivya'dan Kolombiya'ya giderken, 72 yolcu ve 9 mürettebatıyla düştü. Uçağın, Medellin uluslararası havalimanına doğru indiği sırada düştü.

Kolombiya'nın Medellin şehri yakınlarında içinde Brezilya takımı Chapecoense'nin bulunduğu uçağın düşmesinin ardından bölgede hemen arama ve kurtarma çalışmaları başlamıştı.
Cezalı ve sakat oyuncular kurtuldu
Chapecoense takımında bazı oyuncuları ise sakatlıklar, cezalar nedeni ile teknik direktör Caio Junior tarafından kadroda yar almadı. Bu isimler ise; Baby, Demerson, Marcelo Boeck, Andrei, Hyoran, Martinuccio, Nivaldo ve Rafael Lima olduğu belirtildi.
Futbolcu ve gazeteci sayısı: 69
Brezilya basınında yer alan haberlere göre uçakta 95 kişinin olması bekleniyordu ama düşen uçakta 72 kişi vardı. Bunların 48'i Chapecoense takımı kafilesi, 21 gazeteci, 3 misafir ve cabin görevlilerinden oluştuğu bilgisi veriliyor.

Haberin Devamı

72 yolcunun yer aldığı uçakta Chapecoense'nin futbolcuları, antrenörleri ve diğer çalışanları da yer alıyordu. Kolombia Ulusal Afet ve Risk Yönetimi, uçaktan yaralı olarak kurtulanların bulunduğunu ve hastanelere taşındıklarını duyurdu.

Polis şefi Jose Acevedo, "5 kişinin hayatını kurtarmayı başardık. Çalışmalarımız devam ediyoruz, umudumuzu kaybetmek istemiyoruz" açıklamasında bulundu.

4 FUTBOLCU KURTARILDI AMA...
Yerel ve Brezilya basınında çıkan haberlere göre şu an için 3 futbolcunun yaralı olarak kurtarıldı.
Chapecoense'nin 2 kalecisi Danilo ve Follmann'ın yansıra sol bek Alan Ruschel'in de kazadan yarılı olarak kurtulduğu ve hastenede tedavilerinin sürdüğü belirtildi.
Kötü haber Danilo'dan geldi. Uçak kazasından sağ kurtulan Chapecoense kalecisi Danilo, hastanede hayatını kaybetti.
Öte yandan Kolompiya polisi, Chapecoense'den Neto'nun kurtulan yolcular arasında yer aldığını olduğunu doğruladı

Haberin Devamı

Final maçına çıkacaklardı

Sudamericana Kupası'nda finale kadar yükselen Chapecoense, final etabının ilk ayağı için Kolombiya'ya hareket etmişti. Chapecoense, yarın Kolombiya ekibi Atletico Nacional ile karşılaşacaktı.

Chapecoense’nin finaldeki rakibi Atletico Nacional, şampiyonluğun Chapecoense’ye verilmesi için başvuruda bulundu.

ŞOK İDDİALAR

Kaza yeri yakınlarındaki La Ceja kasabasının belediye başkanı Elkin Ospina ise ajansa yaptığı açıklamada, "Uçağın yakıtı bitmiş gibi duruyor" iddiasında bulundu.
Kolombiya sivil havacılık yetkilisi "Uçak yaklaşırken acil durum çağrısı yaptı. Hemen iniş önceliği verdim ancak sonra irtibat kayboldu" açıklamasını yaptı.
Chapecoense yetkilileri, Medellin'e direk uçmak istediklerini ancak Brezilya Sivil Havacılık Kurumu ANAC'ın buna izin vermediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Kurtulan Chapecoense'lu futbolcuların ilk görüntüleri:

Chapecoense kaptanı Cleber Santana'nın yaşanan kazada hayatını kaybettiği açıklandı. Santana bir dönem Mallorca ve Atl. Madrid'de oynamıştı.

KAZADAN ÖNCEKİ SON FOTOĞRAF

DÜŞEN UÇAKTAN İLK GÖRÜNTÜLER:

Chapecoense futbolcular ile düşen uçağın pilotuyla uçuş öncesi son kare...

Mascherano ve Lionel Messi'nin bugün Kolombiya'da düşen uçakta daha önceden çekilmiş fotoğrafı.

Düşen uçakta bulunan isimler ve seyahat planı ortaya çıktı

Sudamericana Kupası yarı finalinde San Lorenzo'yu eleyen Chapecoense takımı oyuncuları böyle sevinmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu, Brezilya'nın Chapecoense takımını taşıyan uçağın Kolombiya'da düşmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

1949 yılında uçak kazasında 18 futbolcusunu kaybeden Torino "Artık size kardeşiniz kadar yakınız" mesajıyla Chapecoense'ye destek oldu.

Haberin Devamı