Gazete Vatan Logo

Heyecanla beklenen Dünya Kupası başlıyor

21. Dünya Kupası bugün ev sahibi Rusya ile Suudi Arabistan arasında oynanacak maçla start alıyor.

Heyecanla beklenen Dünya Kupası başlıyor

FUTBOLSEVERLERİN heyecanla beklediği gün sonunda geldi çattı. 2018 FIFA Dünya Kupası, ev sahibi Rusya ile Suudi Arabistan arasında bugün yapılacak açılış maçıyla başlıyor.

32 takımın katıldığı Dünya Kupası, 15 Temmuz Pazar günü Moskova’da oynanacak final maçıyla sona erecek. 64 maça sahne olacak şampiyonada 8 grupta 4’er takım mücadele edecek.

11 kentte düzenlenecek kupada ilk tur gruplarında 48 maç oynanacak. Grup maçları 28 Haziran’da tamamlanacak. İlk 2 sırayı alan takımlar 2. tura yükselecek. Son 16’da maçları 30 Haziran ve 1, 2, 3 Temmuz’da yapılacak.

İŞTE İLK 11'LER:
RUSYA: Akinfeev, Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov, Gazinskiy, Zobnin, Samedov, Golovinm Dzagoev, Smolov
S.ARABİSTAN: Al-Maiouf, Al-Breik, Omar Hawsawi, Osama Hawsawi, Al-Shahrani, Al-Faraj, Otayf, Al-Jassim, Al-Shehri, Al-Dawsari, Al-Sahlawi

FİNAL 15 TEMMUZ

Rakiplerini eleyen takımlar 6 ve 7 Temmuz’da çeyrek final maçlarına çıkacak. 10 ve 11 Temmuz’da oynanacak yarı final maçlarının ardından 3.’lük maçı 14 Temmuz’da Saint Petersburg’da, final ise 15 Temmuz’da Moskova’da yapılacak.

Haberin Devamı

‘İnşallah finali Çakır yönetir’

FIFA kongresi için Rusya’da bulunan TFF 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, “İnşallah Dünya Kupası finalini Cüneyt Çakır yönetir” dedi. Yardımcı, “Daha çok futbol insanımızın bu tip organizasyonlarda olması gerekiyor” değerlendirmesini yaparken şunları söyledi:
“RUSYA’DAKİ coşku Türkiye’nin 2024 adaylığına faydalı olacaktır. Bugün bile EURO 2024’ü yapabilecek durumda olduğumuzu söylüyoruz. Şansımız var ama çetin bir yarış geçecek. Ümitle 27 Eylül’ü bekliyoruz.”
Lopetegui kovuldu yeni hoca Hierro
İSPANYA Milli Takımı Teknik Direktörü Julen Lopetegui’nin sözleşmesi haber vermeden Real Madrid ile anlaştığı için Dünya Kupası’na 1 gün kala feshedildi. Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales kararın takım için en iyisi olmadığını ancak Lopetegui’nin Real Madrid ile yaptığı sürpriz anlaşma sonrası gerekli olduğunu kaydetti.
LOPETEGUI’NİN yerine Sportif Direktör Fernando Hierro getirildi. Hierro, yarın Soçi’de Portekiz’e karşı oynanacak maçta ilk kez takımla sahaya çıkacak.
2018 FIFA Dünya Kupası'nda ilk maç Rusya ve Suudi Arabistan arasında
2018 FIFA Dünya Kupası'nın açılış maçında ev sahibi Rusya ile Suudi Arabistan yarın karşı karşıya gelecek. Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanacak A Grubu karşılaşması saat 18.00'de başlayacak.

Haberin Devamı