Gazete Vatan Logo
Futbol Futbolun geleceği ‘Aydın’lık

Futbolun geleceği ‘Aydın’lık

Beşiktaş, G.Saray, Trabzon ve Antep'in desteklediği M.Ali Aydınlar şimdiden TFF Başkanlığı’nı ilan etti

Futbolun geleceği ‘Aydın’lık

Ona rakip olması beklenen Göksel Gümüşdağ ikinci başkanlık teklifini kabul edip Aydınlar yönetimine girdi

FUTBOL Federasyonu’nun 29 Haziran’daki genel kurulu öncesinde başkanlığa talip olan Göksel Gümüşdağ adaylıktan çekilip Mehmet Ali Aydınlar ile güçbirliği yapma kararı aldı. İki başkan adayı dün F.Bahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım’ın daveti üzerine vakfın Astoria’daki merkezinde biraraya geldi.

Yaklaşık 1.5 saat süren zirveye Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Kulüpler Birliği başkan yardımcıları Recep Mamur ile Mecnun Otyakmaz da katılırken, Aydınlar ile Gümüşdağ seçime tek adayla gidilmesi yönünde görüş birliğine vardı. Buna göre başkanlıktan vazgeçen Göksel Gümüşdağ yeni yönetimde Lütfi Arıboğan ile birlikte 2. başkan olarak görev yapacak.

‘İYİ ŞEYLER OLACAK’

İKİ isim toplantının ardından medyanın karşısına geçerken ilk söz alan Mehmet Ali Aydınlar “Türk futbolunun kaosa girmemesi açısından, birden fazla adayın Türk futboluna zarar vereceğini görüyoruz. Bunu değerlendirdiğimizde tek adayla seçime gitmenin daha doğru olacağını düşündük. Göksel Gümüşdağ ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Aydınlar adı başkanlık için geçen Mehmet Atalay hakkındaki düşünceleri sorulduğunda ise “Bundan sonra aday olan Türk futboluna zarar verir” demekle yetindi.

GÜMÜŞDAĞ ise şu açıklamayı yaptı: “Özellikle Türk futbolunun yeni bir kaosa girmemesi veya kaos sürecini uzatmamak için adaylığımdan M.Ali Aydınlar lehine feragat ediyorum ve çekiliyorum. Bundan sonraki süreçte inanıyorum ki futbol tecrübemle, deneyimimle, yöneticiliğimle kendisine azami katkı sağlamaya çalışacağım. Sayın başkana tekrar hayırlı, uğurlu olsun diliyorum. İnşallah onun başkanlığında beraber güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.”

Mehmet Atalay, Aysal’la buluştu

TFF Başkanlık seçimi öncesinde dün Aydınlar ile Gümüşdağ’ın birleşme kararı aldığı saatlerde Les Ottomans’ta da ilginç bir buluşma yaşandı. Adı başkan adaylığı için geçen Mehmet Atalay ile G.Saray Başkanı Ünal Aysal biraraya geldi. Sarı-kırmızılıların seçimde destekleyeceği isim Aydınlar olmasına karşın Ünal Aysal’ın nezaket gereği Atalay’la görüştüğü iddia edildi.

Kulüpler yarın bilgilendirilecek

TÜRK futbolunun kaosa sürüklenmemesi için dün Kulüpler Birliği’nin davetiyle biraraya gelen Mehmet Ali Aydınlar ile Göksel Gümüşdağ yarın bu birleşmeyi kulüplere de anlatacaklar. Aydınlar ve Gümüşdağ, Süper Lig kulüp başkanlarının yanı sıra Bank Asya 1. Lig, TFF 2. ve 3. lig kulüplerinin yöneticileriyle görüşüp onları da bilgilendirecekler.

Haberin Devamı