Gazete Vatan Logo
Futbol G.Amerika temsilcileri belli oldu

G.Amerika temsilcileri belli oldu

U20 Dünya Kupası'na katılacak dört Güney Amerika ülkesi belli oldu.

G.Amerika temsilcileri belli oldu

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'na Güney Amerika Kıtası'ndan katılacak 4 ülke belli oldu.

Arjantin'de 9 Ocak'ta başlayıp dün sona eren ve 10 takımın katıldığı Güney Amerika U20 Şampiyonası'nı ilk 4 sırada tamamlayan Kolombiya, Paraguay, Uruguay ve Şili, bu yaz ülkemizde düzenlenecek olan FIFA'nın en büyük ikinci turnuvasında mücadele etmeye hak kazandı.

Turnuvada, A Grubu'ndaki ev sahibi Arjantin, Kolombiya, Şili, Paraguay ve Bolivya ile B Grubu'ndaki Brezilya, Uruguay, Ekvador, Peru ve Venezuela arasından gruplarını ilk 3 sırada bitiren Kolombiya, Şili, Paraguay, Uruguay, Ekvador ve Peru, 6'lı final grubuna yükselmeye hak kazandı.

Tek devre lig usulüne göre oynanan final grubunda birinciliği elde eden 2011 yılında düzenlenen son FIFA U20 Dünya Kupası'nın ev sahibi Kolombiya, turnuva tarihinde 3. kez şampiyonluğa uzanırken; Paraguay 2., Uruguay 3., Şili de 4. sırayı alarak Haziran ve Temmuz aylarında FIFA U20 Dünya Kupası şampiyonluğu yolunda mücadele etmek için Türkiye'ye gelmeye hak kazandılar.

Böylelikle FIFA U20 Dünya Kupası'na katılmayı garantileyen ülkelerin sayısı da 15'e yükseldi. 2013 FIFA U20 Dünya Kupası'na katılmayı garantileyen takımlar şöyle:

TÜRKİYE
İspanya
Fransa
İngiltere
Portekiz
Hırvatistan
Yunanistan
Özbekistan
Güney Kore
Avustralya
Irak
Kolombiya
Paraguay
Uruguay
Şili

Haberin Devamı