Gazete Vatan Logo
Galatasaray G.Saray 109. yaşını kutladı

G.Saray 109. yaşını kutladı

Galatasaray Kulübü'nün 109. kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

G.Saray 109. yaşını kutladı

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen törene Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, yönetim kurulu üyeleri, kulüp üyeleri ile sporcular katıldı.

Lisenin bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende daha sonra Tevfik Fikret Salonu'na geçildi. Burada, en kıdemli kulüp üyesi 82 yaşındaki Engin Kenber yaş kütüğüne 109. yıl anısına Galatasaray plaketi çaktı.

Törende konuşma yapan Yarsuvat, kulübün 109. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri için bir araya geldiklerini belirterek, "Galatasaray formasını taşımak için çırpınan gençler var. Onların karşısında da bu yıl Galatasaray'ın kazanmış olduğu başarılar var. Bunlar bize kıvanç veriyor. Galatasaray, 109 senedir böyle kupalar alarak günümüze gelmiş bir kulüptür" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü'nü ileriye götürmek için çalıştıklarını dile getiren Yarsuvat, "Bundan sonra da Galatasaray'ı hep ileri götürmeye çalışacağız. Biliyorsunuz dün bir seçim sonucu bu göreve atandım, Galatasaraylılar tarafından atandım. Bu görevi de arkadaşlarımla beraber en iyi şekilde, Galatasaray'a en faydalı şekilde bitirmek istiyoruz. Onun için bize de yardımcı olun. Galatasaraylıların birlikteliği çok önemlidir. Hoş geldiniz, bu hepimizin bayramı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Divan kurulu başkanı İrfan Aktar'ın, kulüp üyeliğinde 50. yılını dolduranlara berat, madalya ve rozetleri vermesinin ardından, 2013-2014 sezonunda tüm branşlarda kazanılan kupaların sunumu ve müzeye teslimi yapıldı.

Tören, geleneksel Galatasaray pilavının yenmesiyle sona erdi.