Gazete Vatan Logo
Basketbol G.Saray 2-0 yaptı

G.Saray 2-0 yaptı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) Play-Off Yarı Final serisi 2. maçında Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaştığı Botaş'ı 74-63 ile yenerek seride 2-0 öne geçti

G.Saray 2-0 yaptı

Karşılaşmaya Işıl Alben, Alba Torrens, Şebnem Kimyacıoğlu, Sancho Lyttle, Kelsey Bone beşiyle maça giren Galatasaray Odeabank İspanyol forveti Alba Torrens'in harika performansıyla ilk 2 dakikayı 8-2 galip geçti. Bu skorun ardından toparlanan Botaş'a karşı Galatasaray Odeabank hücumları da kontak kapatınca Botaş 9-0'lık bir seri ile öne fırladı. Karşılıklı sayılarla geçilen bölümde Adana temsilcisi Michelle Snow'un pota altı etkinliğini kullanarak, Sarı kırmızılılar ise Alba Torrens'in basketleriyle sayı üretti. İlk çeyrek 22-22 eşitlikle sonuçlanırken Alba 10 dakikada 14 sayı buldu.

İkinci çeyreğe Bahar Öztürk'ün deliciğini kullanarak başlayan Aziz Akkaya'nın öğrencileri 14. dakikayı 27-32 önde tamamladı. 2 oyun kurucusunun sayıları ile durumu 29-37 yapan Botaş, alan savunması yapıp pas kanallarını kapatınca Galatasaray Odeabank hücumda tıkandı. Shavonte Zellous'un bireysel çabalarıyla skor üretmeye çalışan ev sahibi ekip farkı 1 sayıya düşürse de (38-39) Bahar Öztürk'ün üçlüğüyle devreyi Botaş 39-42 önde kapadı.

Soyunma odasından iyi dönen taraf Sarı kırmızılılar oldu. Bahar Öztürk'e çalınan teknik faulden sonra momentumu ele geçiren Galatasaray Odeabank, 8-0'lık seriyle 47-42 öne fırladı. 5 dakika boyunca sayı bulamayan Botaş, bu seriyi Esra'nın üç sayılık basketiyle kırsa da, ev sahibi takımın kısalarının çok yüksek yüzde ile şut sokmasına müdahale edemedi ve 27. dakikada fark ilk kez çift haneye çıktı. (57-47) Son dakikalarda savunmada çaldığı topları Alba Torrens ile turnikeye dönüştüren Galatasaray Odeabank, son çeyreğe 63-50 galip girdi.

Maçın final bölümüne her iki takım istikrarsız hücum performanslarıyla başladı. Shavonte'nin zor pozisyonda attığı üçlükten sonra fark 17'ye çıktı. (70-53) Esra ve Bahar'dan gelen 6 sayıyla geri dönmeye çalışan Botaş, Işıl Alben'in de teknik faul almasıyla birlikte farkı tek haneli sayılara indirdi. (70-61) Işıl'ın hücum ribaundları toplayıp takım arkadaşlarına servis yapmasıyla farkı tekrar arttıran Galatasaray Odeabank karşılaşmayı 74-63 ile kazandı ve Adana'ya 2-0 seri avantajını cebine koyarak gitti.

BASIN TOPLANTILARI

Ekrem Memnun: "Kazandığımız için mutluyuz. İkinci maçlar her zaman çok zor geçer, biz de bunu biliyorduk. Botaş'a karşı 5'te 5 yaptık. Salı günü kazanıp bitirmek istiyoruz. Her gün aynı enerjiyle oynamak mümkün değil. İkinci yarı çok konsantreydik. Oyuncularımı yürekten kutluyorum. İlk yarı çok sayı yedik, ikinci yarı sanırım ilk yarı yediğimizin yarısını yedik. 12 günde sanırım 7 maç oynadık ve hiç dinlenme fırsatı bulamadık. Yarın inşallah dinlenip sonraki maça hazırlanacağız. Oradaki ilk maçta bitirmek istiyoruz. Botaş ciddi ve sert oynayan bir takım. Nolursa olsun kazanmak istiyoruz.

Sancho Lyttle: "Üçüncü maç için Adana'ya gitmeden önce kazanmamız gereken karşılaşmaydı. 8 maç içinde oynadığımız 5 maç bizi fazlasıyla zorladı. Adana'dan önceki 3 gün ara bize iyi gelecektir."

Aziz Akkaya: "Maçı kazanmak istiyorduk. İki takım arasında kadro farkı var. Perşembe günü ilk çeyrekte iyiydik, bugün iki çeyrek iyiydik. Daha fazla iyi oynamamız gerekiyor. Şu bir gerçek ki Euroleague şampiyonuyla oynuyoruz. Benim şahsi görüşüm şu; hakemlerin biraz daha ciddi olmaları gerekiyor. Hakemler bugün hem Işıl'a hem bizim oyuncularımıza teknik faul çaldılar. Çok basit düdüklerdi. Hakemlerin kadın basketbolu maçlarını daha fazla ciddiye almaları gerekiyor. Adana'da galibiyet almamız gerekiyor. Elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz. Üç maç kazanmamız zor olacak fakat seriyi en az bir maç daha uzatmak istiyoruz. Bu sezon hem kupada hem de ligde yarı finale kaldık. Takımımı kutluyorum, kadın basketbolunu geliştirmek için iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum."

Pelin Derya Bilgiç: "Kazanabileceğimiz bir maçtı. İyi savunma ve iyi hücum yaptık ama kazanamadık. Çok fazla basit hata yaptık. Rakip takımı tebrik ediyorum."

Haberin Devamı