Gazete Vatan Logo
Futbol G.Saray'a büyük piyango!

G.Saray'a büyük piyango!

Şampiyonlar Ligi'nde 3.torba şansı doğdu

G.Saray'a büyük piyango!

Avrupa Şampiyonlar Ligi kurasına üçüncü torbadan girme hesapları yapan Galatasaray iki takımın başarısına duacı. Fenerbahçe ise Spartak Moskova karşısında turlarsa kuraya üçüncü torbadan girecek.

Yaklaşık altı yıllık aranın ardından tekrar Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etme hakkı elde eden Galatasaray, iyi bir kura çekmek için üçüncü torbaya kalma hesaplarını yapmaya başladı.

38.310 takım puanına sahip olan sarı-kırmızılılar, şu anki takım sıralamasına dördüncü torbanın ikinci sırasında yer alıyor ve üçüncü torbaya kalabilmesi için elemelerde kendisinden düşük puanlı iki takımın kendisinden daha yüksek puanlı iki takımı elemesini bekliyor.

Bu kritere uygun eşleşmelerden Borussia Mönchengladbach-Dinamo Kiev mücadelesinden iyi haber gelmezken, Alman temsilcisi evinde rakibine 3-1 yenilerek şansını büyük ölçüde yitirdi.

Öte yandan Basel deplasmanında 2-1 kazanarak büyük bir avantaj elde eden Cluj eğer gruplara kalırsa Galatasaray’ın beklediği iki sürprizden biri gerçekleşmiş olacak.

Bugün ilk maçları oynanacak eşleşmelerden Malaga-Panathinaikos ile AEL Limasol-Anderlecht karşılaşmalarından da Malaga ile AEL’in iyi sonuç alması Galatasaray’ın işine geliyor.

Eğer Mönchengladbach, Malaga, AEL ya da Cluj’dan ikisi Şampiyonlar Ligi gruplarına kalırsa Galatasaray kuraya üçüncü torbadan girmeye hak kazanacak.

Fenerbahçe turlarsa 3. torbaya

Cluj’un Basel deplasmanında aldığı galibiyet Fenerbahçe’nin gruplara kalması durumunda önünü açacak.

Spartak Moskova deplasmanından 2-1’lik mağlubiyetle dönen Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda turu getirecek bir sonuç alırsa Şampiyonlar Ligi kurasına çok büyük ihtimalle 3.torbadan katılacak.

41.310 puanlı Fenerbahçe’den yüksek puanı bulunan FC Basel’in kendi sahasında Cluj’a 2-1 mağlup olarak elenmenin eşiğine gelmesi sarı-lacivertlileri 3.torbanın eşiğine getirdi.

Tur atlaması halinde kendinden yüksek puanlı bir takımın daha gruplar öncesinde elenmesi 3.torbaya kalması için yeterli olacak olan Fenerbahçe, Cluj’un yanı sıra Kopenhag, Anderlecht, Panathinaikos, Dinamo Kiev ya da Braga’nın elenmesi durumunda da 3.torbaya adım atacak.

Fenerbahçe’nin tur atlaması için her türlü iki ve üzeri farklı galibiyet ve 1-0’lık sonuç yeterli olurken, 2-1 maçı uzatmaya götürecek. Diğer sonuçlar sarı-lacivertlileri UEFA Avrupa Ligi’ne gönderecek. (Eurosport)

Haberin Devamı