Gazete Vatan Logo
Futbol G.Saray borçlanma rekoru kırdı!

G.Saray borçlanma rekoru kırdı!

Galatasaray’ın bugün yapılan Eylül ayı olağan Divan Toplantısı’nda mali tablo üyelere sunuldu.

G.Saray borçlanma rekoru kırdı!

Galatasaray’ın Eylül ayı olağan Divan Toplantısı’nda mali tablo üyelere sunulurken basın mensuplarının mali tablolar açıklanırken dışarıya çıkartılması dikkat çekti.

Divan Toplantısı öncesinde, divan üyelerine dağıtılan mali tablonun üyelerce eleştirildiği öğrenildi. Kulübün genel mali tablosunda sadece Sportif A.Ş’nin borcunun 725 milyon TL ulaştığı, bu rakama kulübün borçlarının da eklenmesiyle borcun daha da yukarı çıkacağı vurgulandı ve yönetim bu konuda eleştirildi.

GELİR DE ARTTI GİDER DE

Sportif A.Ş’nin 2012 - 2013 sezonunda, Şampiyonlar Ligi’nden gelen gelirlerle 335.8 milyon TL gibi rekor bir gelire ulaştı. Sportif A.Ş’nin bir önceki sene 280 milyon TL gelir elde ettiği düşünülürse, 56 milyon TL gelir artışı elde edildi. Ancak şirketin gideri geçen yıl 316 milyon TL iken 2013’te 434 milyon TL’ye çıktı. Böylece borç geçen yılara göre 118 milyon TL arttı.

Mali tabloya göre Galatasaray’ın son yıllarda sürekli zararının arttığı ifade edildi. Yıllara göre borç artış rakamları ise şu şekilde açıklandı.

2010’da yıllık zarar 40 milyon TL

2011’de yıllık 79 milyon TL

2012’de 36 milyon TL

2013’de 99.8 milyon TL


FATİH TERİM İLE YAŞANAN BU KRİZ NEDEN?

Galatasaray’ın Divan Toplantısında, teknik direktör Fatih Terim ve Futbol Federasyonu ile yaşanılan son günlerdeki olaylar da tartışma konusu oldu. Eski yöneticilerden Ahmet Özdoğan, söz aldığı konuşmasını görsel bir sunumla gerçekleştirdi ve yönetime ağır eleştirilerde bulundu.

Özdoğan, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in son dönemde hem Galatasaray hem de başkan Ünal Aysal hakkında olumsuz söylemlerde bulunduğunu hatırlattı ve teknik direktör Fatih Terim’in Milli Takım’da görev yapmasına ses çıkarılmadığı için başkan Ünal Aysal ve yönetimi eleştirdi.

Ahmet Özdoğan sunumunda; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fatih Terim’in, Milli Takım’da görev yapması hakkındaki açıklamasının sadece bir temenni olduğu vurguladı ve Futbol Federasyonu ile görüşmesi için Fatih Terim’e izin verilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Fatih Terim’in 2 takımı birden çalıştırmasının mümkün olmadığı ve sadece Galatasaray’da görev yapması için şartların hazırlanması gerektiği önerildi.

Bu gelişmeler sonrasında Fatih Terim’e sözleşme önermenin, Fatih Terim’in Galatasaraylılığının sorgulanması anlamına geleceği dikkati çekildi.

Ahmet Özdoğan ayrıca 3 Temmuz tapelerinde Galatasaray Başkanı Adnan Polat’a küfür ettiği açıkça bilinen Galatasaray Kulübü Üyesi Göksel Gümüşdağ hakkında neden hiçbir disiplin harekatına geçilmediğini de yönetime sordu.

Haberin Devamı