Gazete Vatan Logo
Galatasaray G.Saray'da Hamit sıkıntısı

G.Saray'da Hamit sıkıntısı

Real Madrid’e transfer olmadan önce belinden operasyon geçiren milli oyuncunun sezon başında nükseden sakatlığının fizik tedavi ile 8-12 hafta arasında düzelebileceği belirtildi. Bu durumda Galatasaray ligin ilk yarısında Hamit’ten yararlanamayacak.

G.Saray'da Hamit sıkıntısı

5 haftadır sarı-kırmızılı formayı giyemeyen Hamit’in geleceği konusunda çeşitli dedikolar yapılıyordu. Bir iddiaya göre futbol hayatı bitmişti. Bir diğerine göre ise artık geri dönmesi zordu ve mutlaka ameliyat olması gerekiyordu. İşte yaptığımız araştırma sonucunda Hamit’in durumunu en ince ayrıntısına kadar tespit ettik.

Hamit için kâbus haline gelen bel sorunu Bayern Münih’te iken patlamıştı. Tecrübeli futbolcu Real Madrid’e transfer olmadan önce kulüp doktoru Almanlar’ın ünlü ismi Müller Wohlfahrt tarafından ameliyat edilmişti. Hatta İspanyollar, sakat sakat transfer edildiğini düşündükleri Hamit tranferinden dolayı Mourinho’yu topa tutmuştu. İspanya’da ağrıları Hamit’in peşini bırakmadı. Galatasaray’a transfer olduğunda ise alınmasına yine şüphe ile bakanlar vardı.

Buna karşın Hamit ilk sezon lig, kupa, Avrupa’da 40’a yakın maçta oynadı. Ancak bu yıl Hamit için iyi başlamadı. Sorunlar İngiltere’de başgösterdi. Takımdan ayrı kaldı, Almanya’ya gidip doktoruna göründü. Süper Kupa’da Fenerbahçe, ligde ise ilk iki hafta Gaziantep ve Bursa maçlarını görev aldı.

SAĞ BACAĞINA VURUYOR

Hamit’te kamp döneminde yeniden ortaya çıkan ama ligin başlamasıyla beraber nükseden ağrıların aynı yerde olması herkesi korkuttu. Bu Hamit’in yeniden ameliyat olması anlamına gelebilirdi. Belinde oluşan sıkıntı, kuvvetsizliğe yol açıyor, sağ bacağına şiddetli şekilde vuruyordu.

Hamit de bu durum karşısında fiziksel ve psikolojik açıdan çok yıprandı. Beyin cerrahisinin alanına girdiği için dünyaca ünlü 4 ayrı beyin cerrahı Hamit’in durumunu mercek altına aldı. Bunlardan biri de ameliyatı yapan ünlü Alman doktor Wohlfahrt’tı. İlk rapor da ondan geldi: “Ameliyata gerek yok.”.

Galatasaray Sağlık Heyeti ile ABD’de yine kendi alanında uzman bir hekim ve Hacettepe’den gelen bağımsız bir uzman doktor da aynı sonuca ulaştı. 4 ayrı beyin cerrahı ameliyata gerek olmadığı konusunda görüş birliğine varırken, fizik tedavi ile Hamit’in 8-12 hafta arasında düzelebileceği öngörüldü.

Sinir hasarı

Fizik tedaviyle beraber belirli iğneler yapılan Hamit’in, sıkıntı yaşadığı bel bölgesinde sinir hasarı oluştuğu belirtiliyor. Bu hasarlı bölgenin ilerde ameliyata yol açması en büyük endişe. Ancak Hamit’i rahatlatan rapor hem Almanya’daki kendi doktorundan hem de Galatasaray sağlık ekibi ve diğer bağımsız iki beyin cerrahından geldi. Sonuçta da zaten yerli kadrosu kısıtlı olan Galatasaray, iyileşse bile kondisyon sorunu olacağı için Hamit’ten devre arasına kadar yararlanamayacak.

(Milliyet)

Haberin Devamı