Gazete Vatan Logo
Galatasaray G.Saray'da ödemeler yapıldı

G.Saray'da ödemeler yapıldı

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, basketbol şubesinde ödemelerin yapıldığını açıkladı.

G.Saray'da ödemeler yapıldı

Murat Özyer yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi'nde iki kategoride takımlar bulunduğunu kaydederek, "Kağıt üzerinde iddiası daha düşük görülen ve son 8'i, hatta dörtlü finali hedefleyen takımlar var. İddiası çok olmayan bazı takımlar, sezona hazır halde girdiler ve sürpriz sonuçlar aldılar. Yarınki rakibimiz Litvanya temsilcisi Neptunas'ı da bu kategoriye sokabiliriz" dedi.

Neptunas'ın son maçında Olympiakos'a uzatma bölümünde yenilmesine karşın, etkili bir oyun ortaya koyduğuna dikkati çeken Özyer, şunları kaydetti:

"Biz kendi takımımıza baktığımız zaman, bir takım sıkıntılarımız olduğu aşikar. Oyun kurucu pozisyonundaki eksikler de en önemli konu. Fakat Ender Arslan ve diğer sakat oyuncuların yavaş yavaş oyun planı içine girmeye başlamasının, takımımızı gerçek performansına daha yaklaştıracağını düşünüyorum. Neptunas mücadelesi, yüzde yüz kazanmamız gereken bir karşılaşma. Bir galibiyet serisine buradan başlayabiliriz. Taraftarımızın da hem yarınki Neptunas maçında hem de hafta sonu oynayacağımız Anadolu Efes maçında desteği önemli. Bu önemli süreçte bizlerle beraber olmalarını yürekten arzuluyoruz."

Haberin Devamı

"Yönetimimiz dün de bir ödeme yaptı"

Murat Özyer, basketbol şubesinde yaşanan ekonomik sıkıntıların önemli ölçüde aşıldığını aktarırken, yeni yönetimin dün de bir ödeme yaptığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulübün basketbol şubesindeki tüm sporcular ve çalışanların görev bilinci içinde, fedakarlıklar yaparak tek döktüklerine vurgu yapan Özyer, "Bu fedakarlıklar hem maddi konularda hem de sakatlıklar konusunda oldu. Dolayısıyla iyi bir sporcu kadromuz var. Yönetimimiz de elinden gelenin maksimumunu, üstün gayretle yapmaya çalışıyor. Göreve geldiklerinden bu yana ikinci kez ödeme yaptılar. İkinci ödeme dün gerçekleştirildi. Bu durum artık zaman içinde yönetimin ve finans bölümünün belirleyeceği sistem içinde, planlı olarak devam edecektir. Ancak oyuncularımız bunu kesinlikle performanslarına yansıyan bir konu olarak hissettirmediler. Bilinçli ve üst düzey sporcu olmalarını getirdiği bir özellik olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"Galatasaray Odeabank için önemli olan sistem"

Galatasaray Odeabank'ın FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında dün Fransız ekibi Basket Lattes'e uzatmalarda 66-59 yenilmesini değerlendiren Murat Özyer, bunun telafi edilebilecek bir mağlubiyet olduğunu ve sistemin oturmasını daha fazla önemsediklerini kaydetti.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde sezonun yeni başladığını ve hedefleri olan takımların sistemlerini orta ve uzun vadeye yayacak şekilde oturtmanın planlarını yaptıklarını dile getiren Özyer, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim geçen sene önemli başarılar kazanan takımımızın, iskeleti anlamında önemli değişiklikler oldu. Geçen seneki kadromuz aşağı yukarı iki senedir birlikteydi ve sisteme alışık bir kadroydu. Şimdi ise tekrar sistemin oturtulması gerekiyor. Hocamız Ekrem Memnun, takımın makine intizamında oynamasını seven biri. Bunun için de süreye ihtiyaç var. Elimizde değerli oyuncular bulunuyor. Sahaya henüz inmemiş oyuncularımız da var. Sancho Lyttle, Nevriye Yılmaz ve Şebnem Kimyacıoğlu'nun sakatlıkları bulunuyor. Şu an için takımın gerçek performansını sahaya yansıttığını söylememiz mümkün değil. Ancak orta ve uzun vadeli hedefleri olan bir takımız. Bizim için şu an oyuncularımızın mücadele etmesi, hocamızın sistemine dört elle sarılmaları her şeyden önemli. Bunu da dün 14 sayı geriden gelip, maçı uzatmaya taşıyarak gösterdiler. Bu, takımın ruhundan ayrılmadığının göstergesi. Yoksa bu mağlubiyetin telafisinin kolay olduğunu düşünüyorum."

Haberin Devamı