Gazete Vatan Logo
Galatasaray G.Saray'dan 4 yıldıza veda

G.Saray'dan 4 yıldıza veda

Galatasaray’da Dortmund yenilgisinin şoku atlatılmaya çalışılırken çok önemli bir gelişme yaşanıyor.

G.Saray'dan 4 yıldıza veda

Finansal Fair Play’den dolayı sezon başında yüksek maliyetli transferler gerçekleştiremeyen Galatasaray’da sıkıntılar büyüyerek devam ediyor. Avrupa basınının iddiasına göre ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan sarı kırmızılılar flaş bir karar aldı.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre Galatasaray, Avrupa kulüplerinin takibinde olan oyuncularıyla yollarını ayırabilir. Calcio News’in haberine göre Galatasaray’da yaşanan mali sıkıntı sebebiyle radikal kararlar alınmak üzere.

Finansal Fair Play’e uymak için Drogba gibi önemli bir isimle yolların ayrılıdğını ifade eden İtalyan basını sarı kırmızılı kulübün genç yıldızları Alex Telles, Bruma, Koray Günter ve Semih Kaya’yı transfer listesine koyacağını belirtti.

Avrupa’nın bir çok takımın takibinde olan bu yıldızların satışından gelir elde etmeyi planlayan Galatasaray’ın ekonomik anlamda rahatalyacağını ifade eden Calcio News yaptığı haberin detaylarında Prandelli ile ilgil önemli bilgiler de verdi.

Kulübün mali sıkıntısı sebebiyle istediği transferler yerine bütçeye daha uygun Dzemaili ve Pandev transferlerini gerçekleştiren İtalyan teknik adamın zor bir dönem yaşadığı belirtilirken Drogba gibi isimlerin yerine alınan bu isimlerin fayda sağlayamadığının altı çizildi.

Haberin Devamı

Galatasaray'da satılacağı iddia edilen Telles'e 6 milyon 150 bin Euro, Bruma'ya 13 milyon Euro, Koray'a ise 2.5 milyon Euro ödenmişti. Bu üç futbolcunun Galatasaray'a bonservis maliyetleri toplamı 21 milyon 650 bin Euro'yu bulmştu.

(FutbolArena.com)