Gazete Vatan Logo
Futbol G.Saray’dan 6 milyon Euro

G.Saray’dan 6 milyon Euro

F.Bahçe’nin transfer etmek istediği Lassana Diarra için ezeli rakip mi devrede?

G.Saray’dan 6 milyon Euro

VATAN Spor’a konuşan F.Bahçeli bir yetkili oyuncunun menajeri Williams’ın kendilerine “G.Saray da Diarra’yı istiyor. Hatta senelik 6 milyon € teklif etti” dediğini söyleyerek, “Biz böyle bir parayı veremeyiz” ifadesini kullandı.

BU ne sevgi ah, bu ne ızdırap diye bir şarkı vardır ya.. F.Bahçe’nin Lassana Diarra aşkını anlatıyor bu dizeler aslında. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın göreve gelmesinin ardından ön libero mevkiinde en çok istenilen isim olarak yerini alan Fransız yıldız, bir türlü Kanarya olamıyor.

G.Saray’dan 6 milyon Euro

-HATIRLAYANLAR bilir.. Eğer camia, 3 Temmuz sabahı kapkaranlık bir güne uyanmasalardı, bu tranfser belki de bu sezon başında bitecekti. Fakat şike süreci sonrası elden alınan Devler Ligi hakkı, bırakın Diarra’nın gelmesini, eldeki yıldızların bile gitmesine neden olmuştu.

-FAKAT F.Bahçe yılmadı. Oyuncuyu, gelecek sezon kurulacak yepyeni takım için almak isteyen yönetim, Diarra’yı Şükrü Saracoğlu’na getirmeyi bile başarmıştı. 34. haftada oynanan F.Bahçe-Antalya maçını tribünden izleyen Las, müzeyi, stadı, hatta Ülker Arena’yı bile gezerek, en yakın arkadaşı Dia aracılığıyla sarı-laciverte baya yaklaşmıştı.

PSG DE İSTİYOR

-HATTA ve hatta önceki gün R.Madrid’in patronu Mourinho bile “Las PSG’ye de gidebilir, Türkiye’ye de” diyerek bu transferin gündemde olduğunu da dile getirdi. Tüm gelişmeler iyiye doğru giderken dün VATAN’a konuşan F.Bahçeli bir yetkili, söyledikleriyle bu transferde çok terleyeceklerini gösterdi.

-F.BAHÇELİ yetkili, “Futbolcunun menajeri John Williams G.Saray’ın Diarra’yı istediğini bize iletti. Transfere onlar da dahil olmuşlar. Ve teklifleri de yıllık 6 milyon Euro. Çok yüksek bir rakam. Biz böyle bir parayı veremeyiz” diyerek transferde istemedikleri bir gelişme olduğunu bildirdi. Bakalım bundan sonraki süreçte neler olacak.

Mourinho ‘Türkiye’yi bu yüzden mi söyledi?

BİLİNDİĞİ gibi dünkü manşetimizde Jose Mourinho’nun Bayern maçının öncesinde düzenlediği basın toplantısında sarfettiği sözlere yer vermiştik. Real Madrid’in Portekizli hocası, “Las izin gününde isterse Paris’e isterse Türkiye’ye gider. Onu kadromda düşünüyorum ama karar onun. PSG’nin ona 6 milyon Euro teklif ettiğini biliyorum. Türkiye’yle ilgili bilgim yok ama Las Paris’e de gidebilir, Türkiye’ye de” demişti..

BİZ bu ‘Türkiye’yi doğal olarak ‘F.Bahçe’ olarak yorumlamıştık. Fakat F.Bahçeli yetkilinin söylediklerinden sonra Mourinho’nun neden Türkiye dediği daha net ortaya çıkıyor.

Lassana’yı Ali Dürüst’e sorduk, işte cevabı: Maliyeti 30 milyon € ilgilenmiyoruz

“Biz geçen sene Diarra’yı istemiştik. Şartlarını biliyoruz. 5 milyon Euro’dan 4 yıllık sözleşme ister ve 7-8 milyon Euro bonservisi var. Bu maliyet bizim ilgi alanımıza girmez.”

-LASSANA transferini bu kadar irdelemişken, konuyu G.Saray yönetimine sormamak olmazdı. Bu yüzden 2. başkan Ali Dürüst’ün telefonun çevirdik ve F.Bahçe cephesinden aldığımız bilgileri ona sorduk: “Diarra ile geçen sene(sezon başı) ilgilenmiştik. Futbolcunun Türkiye’ye gelme şartlarını gayet iyi biliyoruz.

-BİR kere şu kesin. 5 milyon Euro’dan 4 yıllık sözleşme ister ve 7-8 milyon Euro da bonservisi var. Menajerle falan 30 milyon Euro’luk bir pakettir Lassana transferi. Ve böyle bir maliyet bizim ilgi alanımıza girmez. Biz İnşallah şampiyon olduktan sonra takımın eksiklerini bakacağız.”

Yoksa bir menajer oyunu mu?

ALİ Dürüst’ün söylediklerine göre G.Saray, Diarra transferinde yok.. Eğer durum böyleyse o zaman akıllara tek bir durum geliyor o da menajeri John Willams’ın fiyat yükseltme taktiği yaptığı. F.Bahçe’nin istenilen rakama gelmesi için hangi kulubün adını ortaya atarsınız? Tabii ki G.Saray!

Haberin Devamı